Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Metin Lokumcu ölümün 12. yılında Hopa’da anıldı: ‘Hopadan Gezi’ye bu dava bizim’

Metin Lokumcu ölümün 12. yılında Hopa'da anıldı: 'Hopadan Gezi’ye bu dava bizim'


Artı Gerçek – Artvin’in Hopa ilçesinde dönemin başbakanı RecepTayyip Erdoğan’ın mitingi öncesi polisin müdahalesinde sıktığı biber gazı nedeniyle kalp krizi geçiren emekli öğretmen Metin Lokumcu, ölümünün 12. yılında Artvin’in Hopa ilçesinde anıldı. Gezi Direnişi’nin başlangıç gününün de yıldönümü olması sebebiyle Hopa Parkı’nda toplanan Hopalılar, “Hopa’dan Gezi’ye, bu dava bizim” ve “Metin Lokumcu ölümsüzdür” sloganları attı.

Hopa Parkı’nda bir araya gelen Hopalılar, Lokumcu’nun fenalaştığı Hopa Meydanı’na yürüdü. Burada Halkevleri Hopa Şubesi Yöneticisi Kamil Ustaoğlu, şu açıklamayı yaptı:

‘YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ DURDURAMAZLAR’

“31 Mayıs 2011 tarihinde Karadeniz’den bir isyan yükseldi. Deresine, suyuna sahip çıkanların, çaydaki kontenjana hayır diyenlerin isyanıydı. O günlerde bu memlekette iktidarda olanlar baskıyla, zulumle ülkeyi yönetmeye çalışıyordu. Hopalılar kendi geleceklerine, onurlarına sahip çıkmak için faşist iktidar karşında direnişe geçtiler. Hopalıların dostu, yoldaşı Metin Lokumcu’yu bu direnişte kaybettik. Bundan 2 yıl sonra başlayan Gezi direnişinde de genç yoldaşlarımızı katlettiler. Türkiye tarihinde ne zaman ki işçi sınıfı ve halklar hakları için ayağa kalksa dönemlerin faşist iktidarları tarafından katlediliyor. Ama şunu iyi bilin ki bu memleketti binlerce canımızı almalarına rağmen eşitlik ve özgürlük yürüyüşümüzü durduramadılar. Karadeniz halkı bunun somut tanıdığıdır. Hopa ve Karadeniz’in birçok yerinde devrimcileri katlettiler. Fakat bu halkın sesini kesemediler, kesemeyecekler,”

Yapılan açıklama sonrasında, Metin Lokumcu’nun Kemalpaşa’da bulunan mezarı ziyaret edildi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version