Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Merkez Bankası’ndan nakit avans limitlerini daraltacak adım

Kur korumalı mevduat yatırımcısına zarar ettirdi


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartlarıyla yapılan nakit avans çekimi ve kuyum harcamaları için yeni düzenleme yaptı. Her iki başlık için de yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olma şartı getirildi. Nakit avans limitinin düzenleme sonrası azalacağı belirtiliyor.

TCMB, menkul kıymet tesisine ilişkin uygulama talimatında değişiklik yayımladı. Talimat değişikliğini içeren yazıyı Merkez Bankası dün bankalara gönderdi. Bankadan yapılan açıklamada müşteri bazında kredi kartı limiti belirli bir tutarın üzerinde olanlar için bireysel kredi kartlarıyla yapılan nakit çekimi ve kuyum harcamalarının kredi türüne göre yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına karar verildiği belirtildi.

Kredi kartları konusunda limitin 50 bin lira üstü olduğu belirtiliyor.

BUGÜNDEN İTİBAREN UYGULANACAK

Nakit avans limitinin düzenleme sonrası daralacağı kaydediliyor. Kredi kartına nakit avans ya da taksitli nakit avans maliyetleri aylık bazda yüzde 1,36 faiz ile TL cinsi en düşük borçlanmayı sağladığı için seçim öncesinde bireysel talebin en yüksek olduğu borçlanma kanalı haline gelmişti.

Yapılan açıklamada, söz konusu değişikliğin 16 Mayıs 2023 tarihinden itibaren yapılan kuyum harcamaları ve nakit çekimler için geçerli olacağı ifade edildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version