Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Merkez Bankası’ndan bankalara, yeni KKM talimatı: Hesapları mutlaka yenileyin!

Prof. Dr. Şenol Babuşçu uyarıyor: Bankacılık sistemi durdu!


Merkez Bankası’nın bankalara, özellikle yüksek tutarlı Kur Korumalı Mevduat hesaplarında vadelerin ‘yenilenmesi’ talimatı verdiği iddia edildi.

Uzun yıllar kamu bankalarında üst düzey yöneticilik yapan Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşçu’nun, bankacı kaynaklarından aktardığına göre müşteriler vadesi dolan KKM’leri yeterince kazanamadıkları için ‘rica’ ile yenilemek istemiyor.

Şenol Babuşçu, konuyla ilgili paylaşımında, “Bankacıların verdiği bilgiye göre; “Merkez Bankası yüksek tutarlı KKM hesaplarının mutlaka yenilenmesini yoksa bankalara ihtiyaçları için döviz satmayacağını sözlü olarak iletti. Müşteriler ise vadesi dolan KKM’lerini geçmişte olduğu gibi rica ile yenileme taraftarı değiller.” ifadelerini kullandı.

Bankacıların verdiği bilgiye göre;
“Merkez Bankası yüksek tutarlı KKM hesaplarının mutlaka yenilenmesini yoksa bankalara ihtiyaçları için döviz satmayacağını sözlü olarak iletti. Müşteriler ise vadesi dolan KKM’lerini geçmişte olduğu gibi rica ile yenileme taraftarı değiller.”

— Şenol Babuşcu (@senolbabuscu) May 2, 2023

KKM müşterilerinin söz konusu ‘rica’ya soğuk bakmasının sebebi iktidarın doları baskılaması. İktidar, ‘arka kapı’ müdahaleleriyle doları üç ay boyunca 18,70 TL civarında tutmayı başardı. Bu ise KKM hesap sahiplerinin ‘kur farkı’ alamamasına neden oldu. Bugün ise aylık 10 milyar dolar satış yapılmasına rağmen kur 19,45’i aşmış durumda.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version