Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meletî’den ‘müşahit ol’ çağrısı

Meletî’den ‘müşahit ol’ çağrısı


MELETÎ – HDP Meletî İl Eşbaşkanı Kemal Gedik, 14 Mayıs seçimlerinde sandık güvenliğinin çok önemli olduğuna işaret ederek, herkesi Yeşil Sol Parti’de müşahit olmaya çağırdı.  

 

Mereş’in Elbistan ve Bazarcix ilçelerinde 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde ağır hasar alan Meletî, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri de yıkımın gölgesinde karşılıyor. Bin 900 sandığın kurulacağı kentte, 530 bin 714 seçmen oy kullanacak. Deprem nedeniyle birçok kişinin yaşamını yitirdiği ve binlerce kişinin de göç etmek zorunda kaldığı kentte, en önemli konuların başında seçim güvenliği geliyor. 

 

İlk kez seçimlere girmesi nedeniyle sandık görevlisi tayin edemeyen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), sandık müşahidi için çalışmalarını sürdürüyor. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meletî İl Eşbaşkanı Kemal Gedik, seçimlerde sandık güvenliğinin en önemli konulardan biri olduğunun altını çizerek, “Gelin bu süreçte hep birlikte sandıkları koruyalım. Çünkü daha önceki deneyimlerimizden AKP-MHP iktidarının neler yapabileceğini biliyoruz. Daha önce 3 milyona yakın mühürsüz oyları kabul etmişlerdi. Biz Seçim Kurulu’na güvenmiyoruz.  Meletî’deki duyarlı halkımıza sesleniyoruz, bu süreçte yanımızda olsunlar” dedi. 

 

‘YEŞİL SOL PARTİ’YE İHTİYAÇ VAR’

 

Sandık güvenliğinin sağlanması durumunda Meletî’de iki vekil çıkarma ihtimallerinin yüksek olduğunu vurgulayan Gedik, “Meletî’de bir deprem felaketi yaşandı, bu felakette devlet halkın yanında yoktu. Bu süreçte Meletî’nin yeniden inşası için doğru bir zeminde sağlıklı yaşam alanları oluşturabilmemiz için Yeşil Sol Parti’ye ihtiyaç var. Meletî’de artık değişim şart” ifadelerini kullandı. 

 

‘HALKIMIZLA OMUZ OMUZA’

 

Sandık güvenliği kapsamında yürüttükleri çalışmalara değinen Gedik, “Her sandıkta müşahit görevlendirmek için çalışıyoruz. Bu süreçte halkımızın da bize destek olması gerekiyor. Meletî’deki duyarlı halkımıza çağrım, mutlaka sandıklara sahip çıkmalarıdır. Bize ulaşarak mutlaka müşahit kartları alsınlar. Bizim diğer partilerden hiçbir beklentimiz yok, kendi oylarımızı ancak biz koruyabiliriz. Seçimlerde sandıkları korumamız, ıslak imzalı tutanakları almamız, oylar İlçe Seçim Kurulu’na kavuşana kadar sandığımızı takip etmemiz gerekiyor. Halkımızla omuz omuza vererek mücadelemizi sürdürecek ve mutlaka Meletî’den vekil çıkaracağız” şeklinde konuştu. 

 

MA / Mahmut Altıntaş

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version