Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meksika’nın kurtarma köpeği Proteo ölmüştü: Türkiye, Meksika’ya yavru köpek gönderdi

Meksika'nın kurtarma köpeği Proteo ölmüştü: Türkiye, Meksika'ya yavru köpek gönderdi


– Türkiye, 50 binden fazla insanın öldüğü 6 şubat depremlerinin ardından ülkeye gelen Meksikalı ekipte yer alan arama kurtarma köpeği Proteo’nun ölümü sonrasında minnettarlığın göstergesi olarak Meksika’ya bir yavru kurt köpeği gönderdi.

Meksika’dan Türkiye’ye gelen 150 kişilik ekipte yer alan Proteo, enkazlardan üç kişinin sağ çıkarılmasında önemli rol almış ancak arama kurtarma çalışmaları sırasında rahatsızlanarak ölmüştü. Dokuz yaşındaki kurt köpeği Proteo’nun naaşı Meksika’ya gönderilmiş ve orada ekip arkadaşları tarafından özel bir veda töreni düzenlenmişti.

BBC’nin haberinde Türkiye’nin Meksikalı kurtarma köpeği Proteo’nun “mirasını sürdürmesini” umduğunu söylediği aktarılırken Meksika’nın da Türkiye’nin köpek hediyesinin “insani yardımın sınır tanımadığını” gösterdiğini söyledi.

HENÜZ ADI KONMADI

Meksika Savunma Bakanlığı ayrıca Twitter hesabından takipçilerine seslenerek yavru köpeğe verilmesi düşünülen “Proteo II”, “Arkadaş” veya “Yardım” isimlerinden birine oy vermeleri için Facebook’ta yapılacak oylamaya katılmalarını istedi.

Bakanlık takipçilerin yavru köpeğin Meksika’ya uçakla seyahatini canlı olarak izleyebilecekleri bir bağlantı da paylaştı. Depremlerin sıkça yaşandığı bir ülke olan Meksika’da, afetler meydana geldiğinde hayatta kalanları aramak için uzmanlaşmış köpek birliklerinden oluşan sivil ve askeri ekipler bulunuyor. Köpekler, ülkeyi vuran2017 depreminden sonra hayat kurtararak birçok Meksikalının kalbini kazanmıştı. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version