Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Le Monde: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında veri savaşı

Le Monde: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında veri savaşı


– Seçim sandıklarının kapanmasıyla uluslararası basın sayım sürecini yakın takibe aldı. Birçok yayın kuruluşu ve gazete canlı blog açarak sonuçları dakikası dakikasına okuyucularına aktarmaya devam ediyor. Fransız Le Monde gazetesi de Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki çekişmeyi sayfalarına taşıdı.

Le Monde, “İki ana aday arasında veri savaşı” başlığıyla ajanslardan gelen veriler arasındaki çelişkiyi aktardı. Gazete, “Resmi Anadolu Ajansı’na göre, oyların yüzde 40’ından fazlasının sayılmasının ardından görevdeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 50’sinden fazlasını aldığını” yazdı.

Kılıçdaroğlu’nun “Biz öndeyiz” diye tweet attığını hatırlatan Fransız gazete, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anadolu Ajansı’nın verilerine karşı çıktığını yazdı. Gazete Anka Haber Ajansı’nın yüzde 47,25 ile Kılıçdaroğlu’nu önde gösterdiğini de aktardı. Gazete, Kılıçdaroğlu’nun kısa bir biyografisini de yayımlayarak Millet İttifakı adayının ‘Türk Gandhi’ diye anıldığını da sayfalarına taşıdı.(DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version