Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Lavrov: Kremlin’e saldırı girişimi düşmanca eylem, somut yanıt vereceğiz

Lavrov: Kremlin'e saldırı girişimi düşmanca eylem, somut yanıt vereceğiz


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın başkenti Moskova’daki Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konutu olan Kremlin Sarayı’na çarşamba günü iki İHA ile yapılan saldırı girişimiyle ilgili açıklama yaptı. Rusya savunma unsurları Kremlin üzerinde İHA’ları imha etmiş, olayda Kremlin’de ciddi bir hasar olmamıştı. Rusya saldırı girişiminden ABD ve Ukrayna’yı sorumlu tutmuş, olayın Rusya Devlet Başkanı Putin’e yönelik bir suikast girişimi olduğunu söylemişti. Ukrayna ve ABD ise saldırı girişiminin sorumluluğunu üstlenmemişti.

‘CASUS BELLİ OLUP OLMADIĞINI TARTIŞMAYACAĞIZ’

Hindistan’da basın mensuplarına konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise saldırı girişimini “düşmanca eylem” diye niteledi. “Bu kesinlikle düşmanca bir eylemdi. Kiev’deki teröristler bunu efendilerinin bilgisi olmadan yapamazdı. Bu olaya bunun bir savaş sebebi (casus belli) olup olmadığını tartışarak yanıt vermeyeceğiz, somut eylemlerle yanıt vereceğiz” ifadelerini kullandı.

‘KENDİSİNE SAYGISI OLAN HİÇBİR ÜLKE ZELENSKİY İLE GÖRÜŞMEZ’

Lavrov ayrıca “Kremlin’e ve devlet liderinin konutuna yönelik terör saldırısına gelince, tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Daha fazla olay ve provokasyon beklememek gerektiğini düşünüyorum. Zelenskiy ve ekibi, kendine saygı duyan herhangi bir ülkenin onlarla konuşmaktan veya iletişim kurmaktan kaçınmasını sağlamak için medya alanında ve pratik adımlarında her şeyi yapıyor. Bu bir gerçek” ifadelerini kullandı.

‘JEOPOLİTİK SORUNU ÇÖZMEDEN KRİZ HİÇBİR YERDE ÇÖZÜLEMEZ’

Lavrov sözlerini “ABD’nin Ukrayna’ya silah pompalama girişimlerinin sonuçlarıyla her zaman başa çıkmaya istekli olduk. Bu tür sorunların Donbas’taki iletişim hattı üzerinden çözülemeyeceğine dair artan bir anlayış olduğunu görüyoruz. Sanırım herkes olan bitenin jeopolitik olduğunu anlıyor. Batının hegemonyasını koruma ve iradesini herkese dikte etme arzusu olan kilit jeopolitik sorunu çözmeden, onu çözmeden hiçbir kriz hiçbir yerde çözülemez” diye sürdürdü. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version