Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kürtaj yaptıran partnerini öldürdü

Kürtaj yaptıran partnerini öldürdü


ABD’nin Teksas eyaletindeki Dallas kentinde 22 yaşındaki Harold Thompson adlı erkek 26 yaşındaki partneri Gabriela Gonzalez’i bir otoparkta başından vurarak öldürdü. Polisten yapılan açıklamada Gonzalez’in Teksas’ta kürtaj yasak olduğu için bir gün önce Colorado eyaletinde kürtaj yaptırdıktan sonra buna karşı olan partneri tarafından öldürüldüğü açıklandı.

Cuma günü cinayet suçlamasıyla tutuklanan Thompson’ın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde önce Gonzalez’in boğazını sıktığı, kadının bundan kendini kurtardığı ancak Thompson’ın silahını çıkartıp Gonzalez’i ateş ederek öldürüldüğünün görüldüğü açıklandı.

ABD basınında Thompson’ın Gonzalez’e ilişkisi boyunca şiddet uyguladığı ve kadının mart ayında polise bu konuda yaptığı şikayette bulunduğu bilgisi de yer aldı. Polis kayıtlarında Gonzalez’in “ailesine ve çocuklarına zarar vermekle tehdit ettiği için zanlıdan korktuğu” dediği de belirtildi.

Teksas, Eylül 2021’de yaklaşık altı haftalık hamilelik süresinden sonra kürtaj uygulamasını yasaklamıştı. yasakladı. Ancak ABD Yüksek Mahkemesi’nin ülke genelinde kürtaj hakkını anayasal olarak garanti altına alan 1973 tarihli “Roe-Wade kararını” 2022 yılında iptal etmesinden sonra eyaletteki tüm kürtajlar durdurulmuştu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version