Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kremlin’den seçimlere ilişkin ilk yorum: Ankara ve Moskova arasındaki işbirliğinin derinleşeceğini düşünüyoruz

Kremlin'den seçimlere ilişkin ilk yorum: Ankara ve Moskova arasındaki işbirliğinin derinleşeceğini düşünüyoruz


– Türkiye’de yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Ankara ve Moskova arasındaki işbirliğinin derinleşeceğini ve genişleyeceğini düşündüklerini” belirtti.

Sputnik’in haberine göre, günlük basın toplantısında gazetecilerin Türkiye’deki seçimlere ilişkin sorularını yanıtlayan Peskov, “Seçimleri dikkatle takip ettiklerini ve Türk halkının tercihine saygı duyduklarını” söyledi.

Kremlin Sözcüsü, Türkiye ve Rusya’nın arasındaki enerji, turizm, ticaret, tarım, karayolu taşımacılığı, havayolu taşımacılığı ve benzeri alanlardaki bağlarına dikkat çekti. Peskov, “Gerçekten karşılıklı fayda sağlayan bu işbirliği, hem Türk halkının hem de Rus halkının çıkarlarını kesinlikle karşılıyor. Bu nedenle, bu günlerde Türkiye’den gelen haberleri elbette büyük bir ilgiyle, büyük bir dikkatle izliyoruz. Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz ve duyacağız” dedi.

Peskov, “Türkiye olgun bir demokrasi, güçlü egemen bir ülke ve elbette adil, demokratik seçimleri, şeffaf seçimleri sağlayabilecek ve her türlü yasa dışı eylemi önleyebilecek güçte. Bundan şüphe duymuyoruz” ifadelerini kullandı. (Kaynak)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version