Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Köy ve ilçelerde Yeşil Sol rüzgarı esiyor


HABER MERKEZİ- Serhat kentlerinde Yeşil Sol Parti  rüzgarı esmeye devam ederken, kent adayları ilçe ve köylerde halkla bir araya gelmeyi sürdürdü.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Serhat kentlerindeki seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İlçe ilçe, mahalle mahalle gezen adaylar, hem halkın sorunlarını dinliyor hem de 14 Mayıs seçimlerinin önemini anlatıyor.

WAN

Yeşil Sol Parti Wan milletvekili adayı Havîn Kiye ve beraberindeki heyet Şax (Çatak) ilçe ve köylerini ziyaret etti.  Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan Kiye, ev ev gezerek Yeşil Sol Parti ve 14 Mayıs seçimlerini anlattı. Milletvekili adayı Mahmut Dindar ve beraberindeki heyet ise Serav (Saray) ilçe ve köylerinde yurttaşlarla bir araya geldi. İlk olarak Kapıköy Sınır Kapısı’na giden Dindar, buradaki esnafların sorunlarını dinledi. Geçişlerde sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen yurttaşlar, sorunun çözülmesini istedi.

QERS

Qers Yeşil Sol Parti ve milletvekili adayları  da bugün çalışmalarını üç koldan yürüttü. Milletvekili adaylarından Gülcan Alp Cilawûz ( Susuz) ilçe ve köylerinde, Gülistan Kılıç Koçyiğit Qamuşan (Sarıkamış) ilçe ve köylerinde, Sertaç Çelikkaleli ise Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen)’in düzenlediği 1 Mayıs kapsamındaki etkinliğine katıldı. Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve parti çalışanları ziyaretler boyunca seçim ve oy kullanımı hakkında bilgilendirmeler yaptı.

ERDEXAN

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Erdexan milletvekilleri adayları Özgür Tanış, Dicle Aktürk ve beraberindeki heyet Dêmal (Damal) ilçesinde halk ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İlçe sakinleri tarafından sıcak karşılanan heyette konuşan Tanış, yaklaşan seçimlerde yurttaşlardan destek isteyerek ilçede yaşanan sorunları çözeceklerini söyledi. Tanış, “Tarım şehri olan kentimiz ve ilçemiz üretilen tarım ürünlerinin, üretim maliyeti yüksek, satış fiyatı düşük. Bizim buna yönelik çözümümüz kesin ve net. Kooperatif olduğunun bilincindeyiz. Bu soruna yönelik birlikte üretip, pazarını birlikte oluşturmadan kalıcı çözümden bahsetmenin imkansız. Tarımın direkt geçim kaynağı ve ekonomik yapının temelini oluşturduğu ilçemizde Bağırsık Nehri’nin kirletilmesi sonucu hem tarım ürünlerinin kalitesinin düşmesine hem de ilçede yaşayan halkımızın sağlığını direkt olarak tehlikeye atmaktadır” diye konuştu.

Ardından heyet, ilçede esnaf ziyareti gerçekleştirerek, esnafın yaşadığı sorunları dinledi.

ERZİROM

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) kentteki seçim çalışmalarına Hınıs’ta devam etti. Kentin milletvekili adayı Ayşan Tarlan’ın katılımıyla gerçekleşen çalışmalarda heyet kırsal mahallelere giderek yurttaşlarla buluştu. Buluşmalarda örnek oy pusulasını yurttaşlara gösteren Tarlan, Yeşil Sol Parti, amblemini yurttaşlara tanıttı. Hem seçim çalışması yapılan buluşmalarda aynı zamanda yurttaşlar 3 Mayıs Hınıs mitingine davet edildi.

AGİRÎ

Agirî’de seçim çalışmaları çok programla devam etti. Kentin milletvekili adayları, Sırrı Sakık, Nejla Demir, Heval Bozdağ ve Zelal Yılmaz sabah saatlerinde kentin muhtarlarıyla kahvaltıda buluştu. Buluşmada kısa bir konuşma yapan Sakık, kentin sorunlarını çözecek siyasi iradenin Yeşil Sol Parti olduğunu vurguladı.
Daha sonra vekil adayları Cumhuriyet Caddesindeki 1 Mayıs kutlamalarına katılarak işçilerle dayanışma gösterdi.

Kentin vekil adayları muhtarlarla buluşup, 1 Mayıs’a katılırken Yeşil Sol Partinin ilçe örgütleri ise Bazid ve Taşlıçay’da yurttaşlarla bir araya geldi. Mahalle mahalle yapılan çalışmalarda yurttaşlara seçime katılma çağrısı yapıldı.  

ŞİRNEX

Yeşil Sol Parti Cizir İlçe Örgütü ve Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayı Ayşegül Doğan, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla kentte bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde emekçilerle bir araya geldi. Tekstil işçilerle bir araya gelen Doğan, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde, Yeşil Sol Parti’yi destekleme çağrısı yaptı.   

Şirnex’ın Silopiya (Silopi) ilçesinde de seçim çalışmaları gün boyu sürdü. Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayı Newroz Uysal’ın ve beraberindeki heyet, kente bulunan farklı mahallerde, örnek seçim oy pusulasını yurttaşlara gösterip Yeşil Sol Partiyi destekleme çağrısında bulundu. Mahalle çalışmalarından sonra, kent merkezinde yurttaşlarla bir araya gelen Yeşil Sol Parti, seçim için halkla fikir alışverişinde bulundu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version