Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kolombiya’da düşen uçakta ‘kazazede’ belirsizliği: Devlet Başkanı ‘çocuklar bulundu’ dedi, bakanlık teyit etmedi

Kolombiya'da düşen uçakta 'kazazede' belirsizliği: Devlet Başkanı 'çocuklar bulundu' dedi, bakanlık teyit etmedi


– Kolombiya’da amazon yağmur ormanlarına düşen uçaktan kurtulduğu iddia edilen dört çocukla ilgili kafa karışıklığı devam ediyor. Uçağın radardan kaybolduğu 1 Mayıs’tan bu yana 100’den fazla asker, arama köpekleriyle birlikte çocuklara ulaşmak için çalışma yürütüyordu. Dün Devlet Başkanı Gustavo Petro Twitter hesabından yaptığı paylaşımla “zorlu bir aramadan sonra” 13 yaşındaki Lesly Bonbaire, dokuz yaşındaki Soleiny Ranoque, dört yaşındaki Tien Ronoque ve 11 aylık bebek Cristian Ranoque’nin sağ olarak bulunduğunu duyurdu. Ancak Savunma Bakanlığı kaynakları, “Kardeşlerin bulunduğuna dair ellerinde teyitli bir bilgi bulunmadığını” açıkladı.

DÜN ÇOCUKLARIN YAPTIĞI TAHMİN EDİLEN BİR SIĞINAK BULUNDU

Kolombiya ordusu dün erken saatlerde, hayatta kalanların olduğunu gösteren “sopalar ve dallarla derme çatma şekilde inşa edilmiş bir sığınak” bulunmasının ardından arama çalışmalarının hızlandırıldığını söyledi. Kaza sırasında uçakta bulunan pilot ve iki yetişkinin cesetlerine hafta başında ulaşıldıktan sonra Kolombiyalı yetkililer, kayıp çocukların yağmur ormanlarında dolaştığını tahmin ettiklerini açıklamıştı.

Kolombiya Devlet Başkanı Petro ise bugün Twitter hesabından “Ordumuz tarafından yapılan zorlu aramalardan sonra, Guaviare’de bir uçak kazasında kaybolan dört çocuğu canlı olarak bulduk. Ülke için bir sevinç” açıklamasını yaptı. Savunma Bakanlığı’nın bu bilgiyi doğrulamaması dikkat çekti.

SIK BİTKİ ÖRTÜSÜ NEDENİYLE HAVADAN DESTEK VERİLEMİYOR

Amazon yağmur ormanındaki sık bitki örtüsü nedeniyle, askeri uçaklar ve helikopterler yerdeki arama ekiplerine yardım konusunda zorlanırken helikopterlerden yerli halka mensup kazazede çocuklara büyükannelerinin Huitoto dilinde yaptığı ses kaydıyla “Bulundukları yerde durmaları” çağrısı yapıldı. İnternette yayınlanan fotoğraflarda, orman zeminindeki dallarda makas ve saç bandı bulunduğu görüldü. Kurtarma ekipleri daha önce de bir biberon ve yarısı yenmiş meyve bulmuştu.

Kolombiyalı yetkililer uçağın düşme nedenini henüz açıklamasa da ülkenin afet müdahale kuruluşu, pilotun motorla ilgili sorunları uçak radardan kaybolmadan dakikalar önce bildirdiğini açıkladı.Guaviare yönetim bölgesine bağlı San Jose kentinde düştüğü sanılan HK 2803 numaralı küçük uçakta yedi kişinin bulunduğu belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version