Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kızılay’da seçim ayarlı istifa; Kerem Kınık görevi bıraktı

Kızılay’dan yeni açıklama: Ahbap ile ticari ilişkiyi biz değil iştirakimiz yapıyor


Depremin üçüncü günü çadır satışıyla gündeme gelen Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık seçimlere 2 gün kala istifa etti. Kerem Kınık, aylardır eleştirilerin odağında yer alıyordu. Son olarak dün gece AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem sonrası Kızılay’ın çadır satışının kendisini de üzdüğünü söylemişti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü gününde, yüzbinlerce depremzede sokakta sabahlarken deposundaki çadırları Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığı ortaya çıkan Kızılay’ın başkanı Kerem Kınık, seçime iki gün kala istifa etti.

İktidar temsilcilerinin de eleştirdiği Kınık, aylardır direniyordu. Son olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı programda konuyla ilgili bir soru üzerine, “Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en küçük bir sıkıntısı olmaması gerekirdi.” demişti.

‘İSTİFA EDERSEM KAOS OLUR’ SAVUNMASI

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda geçtiğimiz mart ayında savunma yapan Kınık, istifa edip etmeyeceği konusundaki sorulara, “Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay’ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur.” diyerek cevap vermişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version