Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’ndan tek cümlelik paylaşım: Cehennemin kapılarını kapatacağız

Kılıçdaroğlu’ndan tek cümlelik paylaşım: Cehennemin kapılarını kapatacağız


Söz konusu ifadeyi 14 Mayıs seçimleri öncesinde ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan da kullanmıştı. Oğan, önceki gün yaptığı açıklamada ikinci turda daha önce yerden yere vurduğu Erdoğan’ı destekleme kararı aldığını açıklamıştı.

Ümit Özdağ da ‘bakanlık’ iddiasını yalanladı: Hükümet kurulmadan konuşulacak bir konu değil

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ‘İçişleri Bakanlığı’ iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Zafer Partisi’ne bakanlık verileceği iddialarını yalanlayan Özdağ, “Hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele değil.” dedi.

Sözcü TV’deki Nokta Atışı programında İpek Özbey’in sorularını cevaplayan Özdağ, İçişleri Bakanlığı ile ilgili iddialara şöyle cevap verdi: “Altılı Masa kendi içinde de konuşmamış bu konuyu, Kemal Bey bizimle paylaştı. Teknik detayları daha sonra, önce 28’ini bitirelim şeklinde karara vardık.”

“İçişleri Bakanı olarak sığınmacıları göndermek ister misiniz?” şeklindeki soruyu ise Özdağ, “İsterim. Ama bu ayın 28’inden sonra diğer partiler bir araya geldiğinde, biz gelmeyiz bu ittifakın bir parçası değiliz, cumhurbaşkanı olunca sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetkisi dahilinde diğer paydaşlarıyla konuşacağı bir konudur.” şeklinde cevapladı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaklaşık 1 saatlik görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Ümit Özdağ, 2. turda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını söyledi. İki isim, basın toplantısı öncesinde anlaşmaya vardıkları protokol metnini imzaladı. Özdağ’ın görüşme öncesi yaptığı paylaşımda “Söz, (Suriyelileri) ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım” açıklaması protokolde yer almadı ancak bazı haberlerde İçişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’nın Zafer Partisi’ne verileceği iddia edildi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, iki lider arasında “bakanlık” konusunun konuşulmadığını ifade etti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version