Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu Guardian’a konuştu: Her şeye rağmen kazanacağız

Kılıçdaroğlu Guardian'a konuştu: Her şeye rağmen kazanacağız


– Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu İngiltere’nin önce gelen gazetelerinden The Guardian’a konuştu. “Kemal Kılıçdaroğlu: Türk demokrasisinin geleceği olarak lanse edilen siyasetçi” başlıklı haberde Kılıçdaoğlu “Bu seçimler uygun koşullarda yapılmıyor. Ama her şeye rağmen kazanacağız. Çünkü halk demokrasi istiyor. Seçimi kazanacağız. Bundan şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul mitinginde kendisine destek vermeye gelen binlerce kişiye “Sizin gibi yaşıyorum, sizinki gibi mütevazı bir hayatım var” dediği sözlerine yer verilirken Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı külliyesinde yaşamayı reddedeceği ve kazanırsa daha mütevazı bir bina olan Çankaya Köşkü’ne taşınacağına vurgu yapıldı.

‘KÜRTLER KILIÇDAROĞLU’NU KAHRAMAN GİBİ KARŞILADI’

“Türkiye’nin Alevi dini azınlığının bir üyesi olan Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sınırları aşıyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığına on yıllar süren yükselişi, 2016 darbe girişiminin ardından tutuklanmaları protesto etmek için 2017’de Ankara’dan İstanbul’a 450 kilometrelik bir yürüyüşle canlandı” ifadelerine yer verilen haberde “Şimdi altı partili bir muhalefet koalisyonuna başkanlık ederken, aynı zamanda Türkiye’nin marjinalize edilmiş Kürt toplumundan destek toplamaya çalıştı ve bu da ona Kürtlerin çoğunlukta olduğu şehirlerde bir kahraman gibi karşılanmasıyla sonuçlandı” yorumu yapıldı.

Kılıçdaroğlu’nun anketlerde Erdoğan önünde az bir fakla olduğu bunun da seçimin ikinci tura kalma olasılığını gösterdiğini belirten Guardian “CHP lideri olarak birkaç seçim kaybetmiş olmasına rağmen, yaygınlaşan enflasyon ve derinleşen yaşam maliyeti krizi nedeniyle popülaritesi azalan Erdoğan’ı koltuğundan indirmek için muhalefetin bir nesilde en güçlü şansı haline geldi” ifadelerini kullandı. Kılıçdaoğlu’nun ortodoks ekonomi politikalarına ve parlamenter demokrasiye dönüş sözü verdiğinin de altı çizildi.

‘SURİYE’DEKİ MEŞRU YÖNETİMLE OTURUP KONUŞACAĞIZ’

Kılıçdaoğlu, Guardian’ın Türkiye’de yaşayan milyonlarca Suriyeli ve Afgan sığınmacının sınır dışı edileceği sözünün Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılma arzusuyla nasıl bağdaştıracağı sorusunu da yanıtladı. Kılıçdaroğlu, destek için AB’den ve hatta Birleşmiş Milletler’den yararlanabileceğini söyledi. “Bunu ırkçılık olarak düşünmüyoruz. İktidara geldiğimizde Suriye’deki meşru yönetimle oturup konuşacağız ve bu soruna çözüm bulacağız. Kendi sınırlarımızı korumamızın nedenlerini de açıklayacağız” dedi.

‘UKRAYNA’NIN HAKSIZ YERE İŞGAL EDİLDİĞİNİ BİLİYORUZ’

Guardian “Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olarak en büyük zorluklarından biri, Erdoğan’ın Türkiye’nin hem Moskova hem de Kiev ile bağlarını ve sadece dünyadaki diğer birkaç liderin iddia edebileceği Putin ile dostluğu sürdürmesi anlamına gelen dikkatli dengeleme hareketini miras almak olacaktır” analizini yaparken CHP lideri Kılıçdaoğlu Vladimir Putin ile nasıl bir ilişki kurmayı planladığı sorusuna da “Türkiye’nin çıkarları ne gerektiriyorsa onun çerçevesinde bir politika oluşturacağız. Biz şu anda izlenen dış politikanın Türkiye lehine olmadığına inanan bir siyasi partiyiz. Ukrayna’nın haksız yere işgal edildiğini biliyoruz. Dolayısıyla onları bu konuda destekliyoruz. Gereken her türlü siyasi desteği veririz” yanıtını verdi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version