Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kayyım muhtarları makamına çağırdı: Oy dağılımı değişmeli


MÊRDÎN – Mêrdîn’de, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından kayyım tarafından çağrılan muhtarlara, köylerdeki oy dağılımının değişmesi yönünde baskı kurulduğu öğrenildi. 

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından Mêrdîn’de kayyım ve kaymakamlar, halka AKP’li Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’a oy vermeleri yönünde baskı yapmaya başladı. Edinilen bilgilere göre; 14 Mayıs seçimlerinden hemen sonra 16 Mayıs’ta ilk olarak Mardin Valisi ve HDP’li Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Mahmut Demirtaş, ilçe kaymakam ve kayyımlarını topladı. Sanal medya hesabından kentte yapılacak olan çalışmalara dair toplantı yapıldığını savunan Demirtaş’ın ardından ilçe kaymakamları tek tek muhtarları aramaya başladı. 

 

TEK TEK ÇAĞIRIYORLAR

 

Artuklu ilçesine bağlı mahallelerin muhtarlarını Kaymakam Mesut Kabakçıoğlu adına Özel Kalem Müdürü aradı. Kabakçıoğlu, muhtarları arayarak kaymakamlık binasında görüşmek üzere randevu vermeye başlarken, kimi muhtarlar ise vali Demirtaş tarafından valilik makamına çağrılmaya başlandı. 

 

ERDOĞAN İÇİN ÇALIŞMALARI İSTENDİ 

 

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) ulaştığı ve güvenlik gerekçesiyle isimlerinin yayınlanmasını istemeyen muhtarlar, yaşananları “Hem vali hem de kaymakam arıyor. Seçimlerde Erdoğan için çalışmamız isteniyor. Yeşil Sol Parti ve Kılıçdaroğlu’na fazla oy çıktığını, köydeki oy dağılımının değişmesi için çalışmamızı istiyorlar. Muhtarlar mecburen ‘tamam’ demek zorunda kalıyorlar” diye anlattı. Telefonla aranan kimi muhtarlar ise, kendilerine randevu verildiğini ve Kaymakam Kabakçıoğlu’nun kendileri ile görüşeceği söylendiğini belirterek, “Görüşmeye giden muhtarların söylediğine göre; seçim için çağırıyorlar. Köylerdeki oy dağılımın değişmesini istiyorlar. Önceki vali muhtarların hepsini toplayıp, toplantı yapıyordu. Şimdi ise ikişer, üçer çağırıyorlar” diye kaydetti.

 

VALİ MAKAMINA ÇAĞIRDI

 

Öte yandan vali ve kayyım Mahmut Demirtaş, kimi görüşmeleri de sanal medya hesabından paylaştı. Demirtaş, muhtarların yanı sıra Mêrdîn’in büyükşehir olmadan önce kentte belde belediye başkanlığı yapmış olan isimler, kendini “kanaat önderi” olarak tanıtan isimler, iş insanları ile muhtarları ayrı ayrı makamında topladı.

 

Vali Demirtaş’ın görüştüğü muhtarlar arasında 14 Mayıs seçimleri öncesi AKP’li adaylara tepki gösterilen Mîdyad Dêyrizbin (Acırlı) mahalle muhtarı da yer aldı. 

 

BİR GÜNDE 32 MUHTARLA GÖRÜŞTÜ

 

Sadece 17 Mayıs’ta Artuklu, Mîdyad ve Dêrîk’ten 32 muhtar ile görüşme yapan ve görüşmelerine dair paylaşımda bulunan vali Demirtaş, muhtarlar ve diğer isimler ile görüşmesine dair, “Mahalle muhtarları ile bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledik” ifadelerini kullandı. 

 

MUHTARLAR FEDERASYONU BAŞKANINI ÇAĞIRDI

 

Bunun yanı sıra 14 Mayıs seçimlerinde AKP’ye karşı Bağımsız Milletvekili adayı olan eski AKP’li Mehmet Vejdi Kahraman’a destek veren isimlerle de görüşme yapan vali Demirtaş, 18 Mayıs’ta ise Mardin Muhtarlar İl Federasyonu Başkanı İsa Dal’ın yanı sıra yine kanaat önderleri ve iş insanları ile görüşmeler gerçekleştirdi. 

 

MA / Ahmet Kanbal

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version