Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadıköy’de öldürülen Kürt müzisyenin ailesi: ‘Cihat, muhalif şarkılar söylüyordu, bu siyasi bir cinayet’

Kadıköy'de öldürülen Kürt müzisyenin ailesi: 'Cihat, muhalif şarkılar söylüyordu, bu siyasi bir cinayet'


Mazlum BUCUKA


İSTANBUL – İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, dün akşam saat 19.00 sıralarında Mehmet Caymaz isimli kişi rıhtımda şarkı söyleyen 30 yaşındaki müzisyen Cihan Aymaz’ı, istediği şarkıyı çalmadığı bahanesiyle bıçaklayarak öldürdü. Aymaz’ın Artı Gerçek’e konuşan akrabaları, müzisyenin muhalif şarkılar söylediği için öldürüldüğünü iddia etti.

Caymaz, Kadıköy Asayiş Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından hakimliğe çıkarılan Mehmet Caymaz “kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayet hakkındaki soruşturma devam ettiği için isim vermek istemeyen Aymaz’ın akrabaları, “Cihan, muhalif şarkılar söylediği için zaten mahkemelik olmuştu. Bu cinayetin de siyasi bir cinayet olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Beraber şarkı söylediği arkadaşlarının öldürüldüğü anda orada olmadığını söyleyen akrabaları “Onların hiçbirini tanımıyoruz zaten. Kadıköy’den arkadaşları. Hiçbiri taziyeye gelmedi. Cinayet anında da orda değillermiş. Cinayet istek şarkı cinayetinden çok daha fazlası” diye konuştu.

‘TAYYİP MUHTAÇ ETMİŞ KURU SOĞANA…’

Aymaz’ın 30 Ocak’ta bir sokak röportajında, Mahzuni Şerif’in şarkısından uyarlayarak söylediği bir şarkı yüzünden hakkında soruşturma açıldığını ve mahkemeye gidip ifade verdiğini söylediği ortaya çıktı.

Sözleri “Yoksulun sırtından doyan doyana
Bunu gören yürek nasıl dayana
Tayyip muhtaç etmiş kuru soğana
Bilmem söylesem mi söylemesem mi” olan şarkıyı söyleyen Aymaz röportajda şu ifadeleri kullanıyor: “Sonum cezaevi de olsa ben yine söyleyeceğim. Benim sonum kurtuluşum yok”

‘ÖLÜRÜM TÜRKİYEM ŞARKISINI ÇALMADIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ’

Olaydan sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Ferhat Encü, “Bu basit bir isteğe verilen bir cevap üzerine gerçekleşen bir olay değil, zanlı bu arkadaştan “Ölürüm Türkiyem” parçasını çalmadığı için bu saldırıyı gerçekleştirmiştir” dedi.

Cinayetin ırkçı bir cinayet olduğunu söyleyen Encü, “Cihan Aymaz bizim gönüllü parti çalışanımızdır. Olayın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Olaydan sonra Emek ve Özgürlük İttifakı bugün saat 19.00’da Kadıköy Rıhtım’da basın açıklaması yapacağını duyurdu. Duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“Dün Kadıköy Rıhtımda 30 yaşındaki sokak sanatçısı arkadaşımız Cihan Aymaz, istenilen bir şarkıyı çalmadığı için kalbinden bıçaklanarak katledildi. Gencecik hayatlara mal olan iktidarın nefret siyasetinin tezahürü olan bu vahşete karşı, herkesi bugün gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına katılmaya çağırıyoruz.”

ANKARA’DA ÖLDÜRÜLEN ONUR ŞENER’İ HATIRLATTI

Aymaz’ın, istek parçayı çalmadığı bahanesiyle öldürülmesi akıllara 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir eğlence mekanında istekte bulundukları parçayı söylemediği bahanesiyle öldürülen müzisyen Onur Şener’i getirdi.

Şener de çalıştığı mekanın kapanmasının ardından evine giderken, İlker Karakaş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp tarafından cam şişelerle saldırıya uğramış ve hastanedeki tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Cinayete ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, 2’si Çalışma Bakanlığı’nda müfettiş olan İlker Karakaş, Ali Gündüz ve TUSAŞ’ta görevli olan Semih Soyalp tutuklu yargılanırken, Gözde Gündüz, Jale Erberk de tutuksuz yargılanmaya devam ediyor.

Şener’in ölümünün ardından çok sayıda müzisyen tepki göstermiş ve olayın takipçisi olacaklarını söylemişti.

NE OLMUŞTU

Kadıköy rıhtımında saat 19.00 sıralarında 30 yaşındaki Cihan Aymaz, yanında bulunan ses sistemiyle müzik çalıp şarkı söylüyordu. Bu sırada Mehmet Caymaz, Aymaz’dan hoparlörden türkü çalmasını istedi. Aymaz olumsuz yanıt verince ikili arasında tartışma çıktı. Mehmet Caymaz, elindeki bıçakla Cihan Aymaz’ı göğsünden yaraladı.

Aymaz, aldığı darbenin etkisiyle denize düştü.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, sahil güvenlik ve polis ekipleri sevk edildi. Denizden çıkarılan yaralı Cihan Aymaz’a ilk müdahale çevredeki yurttaşlar tarafından yapıldı. Aymaz, ambulansla Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

Denize atlayan saldırgan Mehmet Caymaz ise sahil güvenlik botuna çıkarıldıktan sonra kelepçelenerek gözaltına alındı.

Cihan Aymaz kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version