Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’deki taciz davasında erkeğe altı yıl hapis cezası

İzmir'deki taciz davasında erkeğe altı yıl hapis cezası


Artı Gerçek – İzmir 40. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Y.T, tacize uğrayan Y.B, yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Y.B, sanığın kendisini eve çağırdığını, kızının da evde olacağını düşünerek gittiğini, sanığın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu belirterek şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanık Y.T. suçlamayı kabul etmediğini belirterek beraat talep etti.

Mahkeme, sanığa kişiyi hürriyetinden alıkoyma suçundan verdiği bir yıl hapis cezasını eylemin çocuğa karşı işlenmesinden dolayı üç yıl olarak tayin etti. Sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı suçundan da üç yıl hapis cezasına çarptırılan sanık, toplamda 6 yıl hapis cezası aldı. Hakim sanığa indirim uygulamadı.

NE OLMUŞTU?

Bornova ilçesinde 2022 yılında Y.B, komşuları Y.T’nin kendisini evinde taciz ettiğini söyleyerek şikayetçi olmuş, şüpheli Y.T. gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık hakkında “kişi hürriyetinden yoksun kılma” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlarından 10 yıldan 25 yıla kadar hapsi talep edilmişti.(AA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version