Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir Barosu’ndan Seçimde Her Okula Bir Avukat


İZMİR – 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, seçim güvenliğini sağlamaya yönelik çabalar da hız kazanıyor. Siyasi partilerin yanı sıra, çok sayıda sivil toplum kuruluşu da seçmen iradesinin sandıktan doğru çıkması için eğitimlerini hızlandırıyor.

İzmir Barosu da yaklaşık 3 milyon 441 bin seçmenin 9 bin 877 sandıkta oy kullanacağı İzmir’de, “Her okula bir avukat” sloganıyla gönüllü avukatlara yönelik eğitimlerini sürdürüyor.

İzmir Barosu’nun seçim güvenliği eğitimleri sadece kent merkezindeki ya da İzmir’in 30 ilçesindeki avukatlarla sınırlı değil. Seçim güvenliği eğitimcilerinden Avukat Türkan Karakoç’un VOA Türkçe’ye verdiği bilgiye göre, başta deprem bölgesi olmak üzere diğer illere de eğitimler verildi.

Karakoç, eğitimlerin erken seçim olasılığının ilk gündeme geldiği Haziran ayından beri sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Gönüllü avukatlar 06.30’da okullarda olacak

Karakoç, Baro’nun ve avukatların bütün yurttaşların güvenine sahip olduğunu vurgulayarak, “İzmir Barosu adına meslektaşlarımızın orada bulunmasını istiyoruz. Biz her okula bir avukat görevlendirmek üzere yola çıktık ve şu mevcut eğitime katılan gönüllü meslektaşlarımızın sayısı buna yetecek gibi görünüyor. Halen eğitimlerimiz de devam ediyor” diye konuştu.

Peki okullarda görevlendirilecek avukatlar seçim günü ne yapacak? Karakoç, gönüllü avukatların sabah 06.30’da görevlendirilecekleri okullarda olmasını istediklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

“Bunun çok fazla önemi var. Neden öyle? Çünkü sandık kurullarının oluşturulmasından itibaren sorunlar başlıyor. O sorunların çözümüne hukuki olarak yardımcı olmak üzere oradayız. Sonrasında tabii ki oy kullanırken yurttaşlar neye dikkat edecek? Sandık kurulları neye dikkat edecek? Seçim kanunu ve 135 sayılı genelgeye ilişkin dikkat edilmesi gereken hususları anlatıyoruz.”

İzmir Barosu’nda kriz merkezi, sahada mobil ekipler

Avukat Türkan Karakoç ayrıca, “Meslektaşlarımıza okulda tüm gün boyunca görev yapmalarını söylüyoruz. Aynı zamanda tabii ki sandıkların artık açılıp, oyların sayılması aşamasında çok fazla sorun bizlere geliyor. Bu noktada da tabii önemli olan geçerli oy, geçersiz oy, hesaba katılan oy, katılmayan oy gibi hususlarda eğitimlerimizi veriyoruz ve meslektaşlarımız bu konuda artık hazırlar” ifadelerini kullandı.

İzmir Barosu seçim günü yaşanabilecek olası sorunlara karşı Baro merkezinde de bir kriz masası görevlendirecek. Karakoç, “Destek isteyen arkadaşlarımız buraya ulaşacaklar. Bunun da yeterli olmaması halinde mobil ekiplerimiz var aynı şekilde. Onlar da her türlü sorunda müdahale edecekler” dedi.

Exit mobile version