Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İtalyan polisinden operasyon: Türkiye ve Yunanistan’da göçmen kaçakçılığı yapan 29 kişiye gözaltı

İtalya'da göçmen faciası: Gözaltına alınanların sayısı üçe, ölü sayısı 64'e yükseldi


– İtalyan polisi Türkiye ve Yunanistan’da göçmen kaçakçılığı yapan bir şebekeye yaptığı operasyonda 29 kişiyi gözaltına aldı. Polis, gözaltına alınanların göçmenleri İtalya’ya kaçırmakla kalmayıp aynı zamanda orta ve kuzey Avrupa ülkelerine ulaşmalarına da yardım ettiğini açıkladı.

Açıklamada, tekne kaptanlarının çoğunlukla Ukraynalı veya “eski Sovyet ülkesi vatandaşı” olduğu, diğer örgüt üyelerinin ise çoğunlukla Orta Doğu’dan geldiği belirtildi. Polis, çoğunlukla Asya ve Orta Doğu’dan gelen göçmenlerden yolculuk için 7 bin ilâ 15 bin euro (yaklaşık 150 bin Türk Lirası ilâ 320 bin Türk Lirası) istendiğini ve kaçakçıların denizdeki polis kontrolünden kaçmak için çoğunlukla yelkenli kullandığını açıkladı.

İTALYA BAŞLICA GÖÇMEN DURAKLARINDAN BİRİ

İtalya Avrupa’ya hayatlarını tehlikeye atarak deniz yoluyla ulaşmak isteyen göçmenlerin başlıca duraklarından biri. Birleşmiş Milletler Kayıp Göçmenler Projesi’nde göre 2014 yılından beri Akdeniz’de 17 binden fazla ölüm ve kayıp vakası rapor edildi. Bunların 220’den fazlası 2023’te yaşandı.

KARAYA ÇIKAN DÜZENSİZ GÖÇMEN SAYISI DÖRT KAT ARTTI

İtalya’ya kaçak yollardan ulaşan göçmenlerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse dört kat artarak 45 bin düzeyine çıkmış durumda. Doğu Akdeniz’deki deniz rotalarını kullanan düzensiz göçmenler sık yaşanan kazalarda ölümle burun buruna geliyor. Son olarak şubat ayında İtalya’da Calabria’nın güney bölgesi açıklarında alabora olan göçmen teknesinde en az 86 göçmen ölmüştü. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version