Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstismar davasını gündeme getiren Pehlivan: İktidar siyasetçisinin mahkemeye baskı yaptığı iddiası doğru mu?

Diyanet’ten cuma hutbesi: ‘Çocuk istismarı vakalarının yüce dinimiz İslam ile anılması kabul edilemez’


Artı Gerçek – Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında Maraş’ın Elbistan ilçesinde 14 yaşındaki B.K. isimli bir kız çocuğunun cinsel istismara uğramasıyla ilgili davayı yazdı. Pehlivan, 19 sanık hakkında dava açıldığı ancak bugün hiçbir sanığın cezaevinde olmadığını söyledi.

Pehlivan, davanın seyri için B.K.’nin avukatı Hasret Ülkü İblikci ile konuştu. İblikci, “Dosyanın ilk duruşmasında mağdur çocuğun Adli Görüşme Odası’nda dinlenilmesi gerektiğini belirtmemize rağmen, çocuk duruşma salonunda dinlenildi. Mahkeme heyeti tarafından defalarca mağdur çocuğa “Neden bağırmadın? Neden ailene söylemedin?” şeklinde sorular soruldu. Defalarca itiraz etmeme rağmen mahkeme heyeti bu itirazlarımı kabul etmedi” dedi.

İblikci, mahkeme Malatya ve Elbistan Devlet Hastaneleri’nden alınan “çocuğun uğradığı eylemin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği olmadığı”na dair iki raporu gözetmeksizin tutuklu olan yedi sanıktan beşi hakkında tahliye edildiğini söyledi.

İblikci, aynı zamanda, 22 Mart 2022 tarihli duruşmada ise Adli Tıp Kurumu’ndan rapor henüz gelmediği halde ve tutuklu iki sanığın suçu, çocuk 15 yaşından küçükken işlediği WhatsApp yazışmaları ve mağdur beyanı ile sabit olmasına rağmen, onların da tahliyesine karar verildiğini ve dosyada tutuklu sanık kalmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti tüm taleplerimizi reddettiğini söyleyen İblikci, “Delillerimizi toplamaktan imtina ederek açıkça adil yargılanma ilkesini ihlal ediyor” ifadelerini kullandı.

İblikci ile konuşan Pehlivan, “Sahi, Kahramanmaraşlı bir iktidar siyasetçisinin mahkemeye baskı yaptığı iddiası doğru mu?” diye sordu.(HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version