Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul Barosu’ndan ‘saat 17:00’ açıklaması: Sandık kapandığında kuyrukta kalanlar nasıl oy kullanabilecek?

İstanbul Barosu'ndan 'saat 17:00' açıklaması: Sandık kapandığında kuyrukta kalanlar nasıl oy kullanabilecek?


Artı Gerçek – Türkiye’de beş yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçimlerde ülke çapından yoğun katılım haberleri geliyor. Katılımın yanı sıra parlamento seçimleri için hazırlanan pusulanın çok büyük olup zarfa sığacak şekilde zor katlanması ve bazı okullarda geçmiş seçimlere göre daha az sandık kurulması nedeniyle kuyrukların uzadığı belirtiliyor.

Sandıkların saat 17.00’da kapanmasına dakikalar kala, bu saate kadar sıra gelmemesi sonucu oyunu kullanamayan seçmenler hakkında İstanbul Barosu’ndan açıklama geldi. Baro, saat 17:00’da kuyrukta olan seçmenlerin kimliklerinin toplanıp oy kullanabileceğini ancak bu saatten sonra gelenlerin kullanamayacağını hatırlattı.

Açıklamada şöyle denildi: “Sandık Kurulu Başkanı saat 17. 00 itibarı ile oy kullanmak için kuyrukta bekleyen seçmenlerin kimliklerini toplar ve bu seçmenlere oylarını kullandırır. Sandık Kurulu Başkanı tarafından saat 17.00 itibarı ile kimliklerin toplanmasından sonra gelen seçmen oyunu kullanamaz.” (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version