Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail ordusundan Batı Şeria’da bir günde iki baskın: Bir çocuk öldü, yedi yaralı

İsrail ordusundan Batı Şeria'da bir günde iki baskın: Bir çocuk öldü, yedi yaralı


– İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın Eriha kentindeki Akabat Cebr mülteci kampına baskın düzenledi. Filistin Yönetimi Sağlık Bakanlığı baskın sırasında 17 yaşındaki Cibril Kemal’in başından vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Bakanlık baskın sırasında üçü ağır olmak üzere toplam altı kişinin de yaralandığını duyurdu. İsrail ordusu ise baskın sırasında bölgede bulunan askerlerin kendilerine açılan ateşe karşılık verdiğini savundu.

SABAHA KARŞI BİR BASKIN DAHA YAPILDI, 17 GÖZALTI

Baskının sabaha karşı Batı Şeria’nın Beytüllahim kentinde 17 kişinin gözaltına alınmasının ardından gelmesi dikkat çekti. İsrail ordusu gözaltına alınanlar arasında İslami Cihat Örgütü’nün üst düzey yöneticilerinden Mehdi el-Şarkavi’nin de bulunduğunu açıkladı. Filistin Yönetimi Sağlık Bakanlığı bu baskına ilişkin yaptığı açıklamada ise 20 yaşındaki bir Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

CENAZE TÖRENİNE YÜZLERCE KİŞİ KATILDI

Cibril Kemal’in cenaze törenine katılan çok sayıda Filistinlinin İsrail aleyhine sloganlar attığı görüldü.Eriha valisi Cihad Ebu el-Asal yaptığı açıklamada, “İsrail hükümetinin saldırılar nedeniyle sorumlu tutulması gerektiğini” söyledi. Durumun her şehirde ve her mülteci kampında kötü olduğunu dile getiren, Eriha Hastanesi’nin başhekimi Naser Anani, “İşgale direnmenin bedeli bu” diye konuştu.

CUMA GÜNKÜ BASKINDA ÇATIŞMA ÇIKMIŞTI

İsrail güçleri son olarak cuma günü Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı’na baskın düzenlemişti. Baskın sırasında İsrail güçleri ile silahlı Filistinli gruplar arasında çatışma çıkmış ve dört Filistinli yaralanmıştı. İsrail ordusu baskının, ‘terörle ilgili suçlardan’ aranan üç Filistinliyi gözaltına almak için yapıldığını öne sürmüştü. İsrail’de aşırı sağcı Binyamin Netanyahu’nun koalisyon hükümetinin ocak ayından bu yana Filistin’e yönelik saldırılarında 90’dan fazla Filistinli öldürüldü. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version