Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İran’da idam edilecek dört kişinin ailesi oturma eylemi başlattı

İran'da idam edilecek dört kişinin ailesi oturma eylemi başlattı


İran’da, Saeed Gravand, Shahab Gravand, Samad Gravand ve Hossein Gravand tutukluların idam edilmek için Karaj’daki Qazalhasar Cezaevi’ne nakledildiği belirtildi. Tek kişilik hücrede tutulan tutukluların idam edilmesi bekleniyor.

Aileler tutukluların idam için sevk edildiğini öğrendikten sonra cezaevi önüne gelerek oturma eylemi başlattı. Tutukluların sabaha karşı infaz edilmesi bekleniyor.

BUGÜN ÜÇ KİŞİ İDAM EDİLDİ

Mahsa Amini protestolarına katılan üç kişi ise insan hakkı gruplarının itirazlarına rağmen bugün idam edildi.

İdam edilenler 30 yaşındaki Macit Kazemi, 36 yaşındaki Salih Mirhaşemi ve 37 yaşındaki Said Yakubi olarak bildirildi, ancak ne şekilde infaz edildikleri belirtilmedi. Bu kişiler kasım ayında İsfahan kentinde üç güvenlik mensubunun ateş açılarak öldürüldüğü olaylara karışmakla suçlanıyordu.

İnsan hakkı grupları üç kişinin de işkenceye maruz kaldığını, zorla itiraflarının kayda alındığını ve yasal haklarının tanınmadığını bildirdi.

İranlı gazeteci ve aktivist Masih Alinejad ise sosyal medya hesabından bugün İran’da üç kişinin idam edildiğini duyurarak “Bugün İran İslam Cumhuriyeti idam edildi” sözleriyle tepki gösterdi.

Alinejad’ın aktardığına göre İran’da son iki haftada 50’nin üzerinde kişi idam edildi. Geçen yıl ise ülkede 587 kişi asılarak idam edildi. (HABER MERKEZİ)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version