Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Irak ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde oy verme işlemi başladı

Irak ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde oy verme işlemi başladı


28 Mayıs pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu için yurtdışında oy kullanma işlemi başladı.Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi 24 Mayıs’a kadar sürecek. Temsilcilikler dışında oy kullanmak isteyenler ise gümrüklerde 28 Mayıs saat 17.00’ye kadar oy verebilecek.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Irak’ta yaşayan Türkiye vatandaşları, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için sandık başına gitti. Seçmenler, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliğinin yanı sıra Basra ve Erbil başkonsolosluklarında kurulan sandıklarda oy kullanmaya başladı. Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut, seçmenlerin bugün ve yarın oylarını kullanabileceğini ve sandıkların sabah 08.00’den akşam 22.00’ye kadar açık olacağını söyledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yakut, bölgede ilk tur seçimlerinin güvenli geçtiğini, Erbil’de de ilk turdaki seçimde olduğu gibi üç sandık kurduklarını anlatarak katılımın ilk tura göre daha da yüksek olmasını umduğunu söyledi.

Öte yandan, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliğinde de oy kullanma işlemi sabah 09.00’dan akşam 19.00’a kadar sürecek. YSK verilerine göre Irak’ta toplam 5 bin 738 seçmen bulunuyor. İlk turda Irak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 55,13, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 39 oranında oy almıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version