Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu’ndan Soylu’ya: “Utanmaz Adam Yalancı”


Erzurum’da taşlı saldırıya uğradığı için mitingi yarıda kesen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a dönüşünde binlerce İstanbullu tarafından karşılandı.

Havalimanına indiğinde eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte CHP Meclis Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP İstanbul milletvekilleri Zeynel Emre ve Yunus Emre’nin de olduğu partililer tarafından karşılanan İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çağrısı üzerine Sabiha Gökçen Havalimanı’nın önüne gelenlere seçim otobüsünden hitap etti.

İBB Başkanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını tek tek açıklayacağım” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi.

İmamoğlu, “O meydanda kim olduğu belli olmayan 200 kişi asla masum değil. Şimdi İçişleri Bakanı bir televizyon kanalına çıkarak Erzurumlular’a ‘provokatör’ dediğimi anlatacakmış. Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Bu adam gözü dönmüş bir şekilde, gözü fırfır dönerek konuşuyor. Ahlakını yitirmiş bir adam. Peşin peşin söyleyeyim, çocukluğumda Erzurum’la irtibatı olan bir insanım. Trabzon’la Erzurum kapı komşusudur. O şehirde benim akrabalarım var, hısımlarım var. Erzurumlu merttir, Nene Hatun’un torunladır. Erzurum bir avuç insana pabuç bırakacak insan değildir. Bugün Erzurum’da olup bitende Erzurumlu’nun üzerine bir toz zerresi değmemiştir.” dedi.

Kalabalık Erzurum’daki olaylardan HÜDAPAR’ı sorumlu tuttu

Erzurum halkının can güvenliğini sağlamak için mitinge son verdiğini dile getiren İmamoğlu, ortalık sakinleşene kadar iki buçuk saat beklediği havalimanına gidişinde sadece bir trafik polisinin konvoya eşlik ettiğine dikkat çekti.

İmamoğlu’nun açıklamaları sırasında kabalık, İçişleri Bakanı Soylu’ya tepki gösterirken sık sık “Hizbullah’ın itleri yıldıramaz bizleri” diye slogan attı.

İmamoğlu’nu karşılamaya gelenler ayrıca Kılıçdaroğlu lehine de tezahürat yaptı.

“Bu insanlara taş atan 200 kişiden kaç kişi gözaltına alındı?”

Konuşmasında sürecin nasıl geliştiğini anlatan İBB Başkanı, kendisi Sivas’tayken Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı’nın konuşma yapacağı meydana otobüs çektiği haberinin geldiğini, yerel yöneticilerle konuşarak bu sorunu aştıklarını, Erzurum’a geldiklerinde ise bir grubun miting alanında toplandığı bilgisinin geldiğini ancak Erzurum Valisi’nin kendilerine 5 bin polisle önlem alındığını söyleyerek güvence verdiğini belirtti.

Tüm bunlara rağmen yaklaşık 200 kişinin kendilerini taşa tuttuğunu ve en az 13 kişiyi yaraladığını belirten İmamoğlu, “Emniyet müdürü nasıl bir talimat aldı, polis memuruna nasıl talimat verdi ki kımıldayamadı? Emniyet müdürü validen “kılını bile kıpırdatmayacaksın” diye talimat aldı mı? Bu insanlara taş atan 200 kişiden kaç kişi gözaltına alındı? Belediye başkanı provokasyon yaparken niçin sessiz kalındı? Vali 5 bin polis görev aldı derken, biz o kadar polis göremedik? Neden müdahale etmedi? İki buçuk saat havalimanında beklememe rağmen tek bir emniyet müdür yardımcısı ya da yetkili geçmiş neden diyemedi?” dedi.

Bu sözlerinden sonra tıpkı 31 Mart 2019 Seçimleri’nin iptal edilmesinden sonra yaptığı gibi ceketini ve kravatını çıkardıktan sonra gömleğinin kollarını kıvıran İmamoğlu, “Allah bu memleketi korusun, Allah bu milleti korusun. Allah bu bir avuç insanın kötülüklerinden koruyorsun. Biz korkar mıyız? Her şey çok güzel. Aramızda kalsın, gördüklerinize deyin ki ‘kazanıyoruz, kazanıyoruz’, böyle deyin” ifadelerini kullandı.

“Üst düzey güvenlik tedbiri aldı, 17 kişi sağlık kuruluşlarına müracaat etti”

Erzurum Valisi Okay Memiş ise Valilik’te yaptığı açıklamada miting alanına taşlı bir saldırı olduğu hakkında bir değerlendirme yapmadı.

Memiş, “Daha önceden bize yapılan müracaatlarında miting alanı olarak gösterdiğimiz bir yer vardı. Orada miting yapılmadı. Bu 4 Mayıs’tan önceki tarih içindi. Biz Sayın İmamoğlu’nun ilimize ziyaretini, havalimanından şehir merkezine gelene kadar, ondan sonraki muhtemel konuşma alanından sonraki bütün güvenlik tedbirlerimizi ona göre aldık hatta çok üst düzeyde tedbir aldığımız söyleyebiliriz. Konuşmasını yaptığı sırada bariyerlerin arkasına su şişeleri atılmaya başlandı. Kendileri konuşmayı yarıda bırakarak havaalanına döndüler ve oradan da ilimizden ayrıldılar. Bizim yaklaşımımız, yasaklayıcı bir yaklaşım değil. 17 kişi sağlık kuruluşlarına müracaat ettiler. Bunlardan 9 kişiyi tedbir amaçlı müşahede altında tutuyoruz ama durumları ağır değil” dedi.

İBB Başkanı şu ana kadar kendisine herhangi bir gözaltı olduğuna dair bir bilgi gelmediğini söylemişti. Erzurum Valisi de açıklamasında gözaltına alınan kişilerden de bahsetmedi.

Erzurum Belediye Başkanı, İmamoğlu’nu ortalığı karıştırmakla suçladı

Ekrem İmamoğlu’na bir başka tepki Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den geldi.

Sekmen, “Bu kaosu yaratan bizzat Ekrem İmamoğlu’nun kendisidir. Çünkü etrafta kimseyi görmeyince o zannediyor ki bu milliyetçi, muhafazakar şehirde on binlerce insan Cumhurbaşkanımız’ı karşıladığı gibi onu da karşılayacak. Geçti o günler. Artık senin ipliğin pazara çıktı. Size bu milletten artık destek yok. Bunu böyle bilesiniz Allah’ın izniyle. Onun için şehrimizi karıştırmaya kimsenin hakkı hukuku yok. Valimizi, emniyetimizi, polisimizi zora sokacak hiçbir harekete şeyi yok.

İmamoğlu bugünkü saldırı nedeniyle iptal etmezse, Pazartesi günü Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin mitingine katılacak.

Exit mobile version