Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu Soylu’ya yanıt verdi: Utanmaz adam, iftiracı, yalancı, ahlakını yitirmiş bir adam

İmamoğlu Soylu'ya yanıt verdi: Utanmaz adam, iftiracı, yalancı, ahlakını yitirmiş bir adam


Artı Gerçek – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Sabiha Gökçen Havalimanı’nda konuştu.

İçişleri Süleyman Soylu, Erzurum mitinginde saldırıya uğrayan İmamoğlu hakkında ‘provokatör’ ifadesini kullandı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çağrısıyla Sabiha Gökçen Havalimanı’na akın eden vatandaşlara hitaben konuşan Ekrem İmamoğlu Soyluya yanıt verdi.

Katılacağı canlı yayında “Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını tek tek’ anlatacağını söyleyen Soylu’ya İmamoğlu, “Şimdi İçişleri Bakanı bir televizyon kanalına çıkarak Erzurumlulara provokatör dediğimi anlatacakmış. Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Bu adam gözü fırfır dönerek konuşuyor. Ahlakını yitirmiş bir adam” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

“Sevgili İstanbullular,

Ekrem’e değil yurttaşlarımıza kaldırılan eller kırılsın. Ben yaralanan her bir yurttaşla tek tek ilgileneceğim en kısa zamanda onlarla bir araya geleceğim.

Önemli bir an yaşıyoruz. Tarihi bir sürecin içerisindeyiz. Ülkemizi bu hale getiren bir avuç insanın kötü davranışlarının onlardan kurtulana kadar sonu gelmeyecek.

O meydanda kim olduğu belli olmayan 200 kişi asla masum değil. Şimdi İçişleri Bakanı bir televizyon kanalına çıkarak Erzurumlulara provokatör dediğimi anlatacakmış. Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Bu adam gözü fırfır dönerek konuşuyor. Ahlakını yitirmiş bir adam.

Bu insanlar taşları attıkça gözümün önünde çocuğu başı kanamaya başladı. Bir teyzenin gözü kanamaya başladı, bir amca düştü. Arkadaşlarım beni korudular. aşağıdan seslendim. Siz sakın yanıt vermeyin. Allah var insanlarımızın bir tanesi taş atmadı. İnsanlar çaresizce bekledi.

İnsanları korumak için ayrıldığımı söyledim. Ben havalimanına giderken bizi bir trafik polisi korudu.

Belediye Başkanı zavallıca bir hamle yaparak tarihe kara yönetici olarak geçmiştir.

Soru 1- Emniyet müdürü kimdir? Emniyet müdürü nasıl bir talimat aldı, polis memuruna nasıl talimat verdi ki kımıldayamadı?

Soru 2 Nasıl bir talimat aldınız da kılını kıpırdatmadın?

Soru- 3 Emniyet müdür validen “kılını bile kıpırdatmayacaksın” diye talimat aldı mı?

Soru 4- Bu insanlara taş atan 200 kişiden kaç kişi gözaltına alındı?

Soru 5- Belediye başkanı provokasyon yaparken niçin sessiz kalındı?

Soru 6- Vali 5 bin polis görev aldı, derken biz o kadar polis göremedik? Neden müdahale etmedi?

Soru 7- 2,5 saat havalimanında beklememe rağmen tek bir emniyet müdür yardımcısı ya da yetkili geçmiş neden diyemedi?

Bu soruların cevabını 1 hafta sonra alacağız. Bu atılan taş kardeşliğimize atıldı. Çok şey yaşatıldı bu millete. Bu azmettirici zihniyeti de biliyoruz.

Bunların hepsinin yüzü meşin surat olmuş.

Güler yüzünüzü eksiltmeyin. Ben burada gençleri görüyorum, hanımefendileri görüyorum. Unutmayın bana ne dediler; bu sevgi pıtırcığıymış dediler. Ben sevgi pıtırcığıyım. Senin gibi mendebur suratlı olacağıma ben sevgi pıtırcığıyım.”

Ayrıntılar Geliyor…

İstanbullular, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çağrısı üzerine, Erzurum’da düzenlediği mitingde taşlı saldırıya uğrayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu karşılamak için Sabiha Gökçen Havalimanı’na akın etti. Erzurum’dan havalanan İmamoğlu’nu bekleyenler “hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

Öte yandan bölgede yoğunluk güvenlik önlemleri alındı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda, İstanbulluları, Erzurum’da taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu karşılamak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’na beklediğini ifade etmişti.

Kaftancıoğlu’nun Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları dile getirmişti:

“Sevgili İstanbullular, sizleri 20.15’ten itibaren Sabiha Gökçen Havalimanı’na bekliyoruz. Ekrem İmamoğlu’nu karşılamak ve yapılanlara karşı kardeşçe duruş sergilemek üzere… Bizler kardeşlik için, kucaklaşma için geliyoruz. Sağduyuyla provokasyonları boşa çıkaracağız.”

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu, bugün Erzurum’daki seçim çalışmaları kapsamında mitin gerçekleştirdi. İmamoğlu’nun miting öncesinde, AKP’li Erzurum Belediyesi çok sayıda otobüsü mitingin yapılması planlanan alana çekmişti.

Saldırı ise mitingi binlerce kişinin dinlediği sırada, polislerin de gözü önünde meydana geldi. Söz konusu grup, İmamoğlu’nun otobüsüne taş attı. İmamoğlu, provokasyonun Erzurum’a ulaşmalarından önce AKP’li belediye tarafından miting alanına otobüs yığılması ile başladığını, taşlı saldırı sırasında da polisin kılını kıpırdatmadığını söyledi. İBB Başkanı, Erzurum Valisi’ne de “Siz Erzurum’a yakışmayan bir valisiniz” diyerek istifa çağrısında bulunmuştu.

Saldırının ardından sosyal medya üzerinden dolaşıma giren bir videoda Erzurum sokaklarından MHP bayrakları taşıyan bir grubun araçlarla konvoy halinde dolaştığı ve tekbir getirdiği görüldü.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version