Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İçişleri Bakanlığı’ndan jandarmaya ‘paralel seçim takip sistemi’ talimatı: ‘Sandık sonuçlarını toplayıp GAMER’e gönderin’

Süleyman Soylu’nun şirketi Türkiye Sigorta acentesi oldu


İçişleri Bakanlığı, sandık sonuçlarının polis ve jandarmayla toplayıp Excel tablosu haline getirilerek, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’ne (GAMER) gönderilmesini kararlaştırdı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İçişleri Bakanlığı’nın paralel seçim modülü oluşturma talebini reddetmişti.

YSK’nın reddetmesine rağmen paralel seçim takip kurmakta ısrar eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun jandarma teşkilatına sözlü olarak seçim sonuçlarının bildirilmesi yönünde talimat verdiği ileri sürüldü.  CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Jandarma teşkilatına sözlü olarak seçim sonuçlarının bildirilmesi yönünde talimat verildiğini açıkladı. Emniyet ve Jandarma teşkilatlarına çağrı yapan Murat Bakan, “Emniyet teşkilatında GAMER üzerinden seçim kurulu bilgilerinin, sandık kurulu bilgilerinin toplanmasını istemişlerdi bir paralel YSK oluşturmuştu kanunsuz olarak. Şimdi benzer bir şeyi jandarmaya sözlü olarak veriyor. Hem jandarma teşkilatımıza hem de emniyet teşkilatımıza sesleniyorum, asla veri göndermek zorunda değilsiniz. Sizin göreviniz sandık başında güvenliği ve asayişi sağlamak. Bu konu İçişleri Bakanlığı’nın yetkisinde değildir” dedi.

‘‘ASLA VERİ GÖNDERMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ’’

Jandarma teşkilatına sözlü olarak seçim sonuçlarının bildirilmesi talimatı verildiği yönünde kendilerine bilgi geldiğini açıklayan Bakan şu ifadeleri kullandı:

“Emniyet teşkilatında GAMER üzerinden seçim kurulu bilgilerinin, sandık kurulu bilgilerinin toplanmasını istemişlerdi bir paralel YSK oluşturmuştu kanunsuz olarak. Şimdi benzer bir şeyi jandarmaya sözlü olarak veriyor. Jandarma teşkilatlarından böyle bir bilgi geldi. Herhangi bir yazılı emir elimize ulaşmadı ama sözlü olarak seçim sonuçlarını bize ulaştırın diyor. Jandarma kırsal alanda görevli biliyorsunuz. Jandarma’nın da emniyetinde böyle bir görevi yok buradan hem jandarma teşkilatımıza hem de emniyet teşkilatımıza sesleniyorum, asla veri göndermek zorunda değilsiniz. Sizin göreviniz sandık başında güvenliği ve asayişi sağlamak. Bu konu İçişleri Bakanlığı’nın yetkisinde değildir. İçişleri Bakanlığı, güvenlik ve asayişi sağlamak, nüfus ve vatandaşlık işleri ve mülki idare ile ilgili yetkileri vardır. Cumhurbaşkanının 1 nolu kararnamesine göre. Asla veri göndermeyin yarın sizde bundan dolayı kanunsuz emirden dolayı bir hukuki sorumluluk altına girme olasılığınız var. O yüzden uyarıyorum buraya veri göndermesinler YSK veriyi toplayıp açıklayacak.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version