Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hitler’in konuşması tren hoparlöründen yayınlandı, iki yolcu hakkında soruşturma açıldı

Hitler'in konuşması tren hoparlöründen yayınlandı, iki yolcu hakkında soruşturma açıldı


– Avusturya’da dün şehirlerarası seferde olan bir trenin anons hoparlöründen Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’in bir konuşması yayınlandı. Bregenz-Viyana seferini yapan trendeki bir yolcu, Hitler’in sesini duyunca “herkesin şok olduğunu” söyledi. Standart duyurular yerine, trendeki anons hoparlöründen ‘Heil Hitler’ (Çok yaşa Hitler) ve ‘Sieg Heil’ (Yaşasın zafer) diye bağıran bir kalabalık da duyulabiliyordu. Tren kondüktörü, son günlerde buna benzer birkaç olay daha yaşandığını dile getirdi.

İKİ KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Avusturya Yeşil Parti milletvekili David Stoegmueller, Nazi liderinin konuşmasının, tren Viyana’ya varmadan kısa bir süre önce hoparlörden yayınlandığını söyledi. Stoegmueller, “Önce 30 saniyelik bir Hitler konuşması yapıldı, ardından ‘Sieg Heil’ diye tezahürat yapıldığı duyuldu” dedi. Avusturyalı milletvekili, tren personelinin kaydı durduramadığını ve kendi anonslarını yapamadıklarını söyledi. Avusturya Demiryolları ise yaptığı açıklamada, “Şu anda anonsların doğrudan trendeki insanlar tarafından yapıldığını varsayabiliriz” dedi ve iki kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

‘HITLER AVUSTURYA’DA TEKNİK SORUN’

Konunun Nazi toplama kampında bulunmuş yaşlı bir yolcu ve bir diğer kişinin e-posta aracılığıyla kendisine iletildiğini söyleyen Stoegmueller, diğer yolcunun “Başka ülkelerde havalandırma sisteminin bozulması gibi teknik sorunlar olduğunu ancak Avusturya’da Hitler’in teknik sorun olduğunu” söylediğini aktardı. Adolf Hitler, 1889’da Avusturya’da doğmuş ancak 1913’te ‘ressam olma umuduyla’ Almanya’ya göç ettikten sonra faşist fikirlerden etkilenerek siyasi bir figür hâline gelmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version