Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hindistan’da keyfi şekilde baraj boşalttıran yetkiliye para cezası: Telefonunu bulmak için tahliye emri vermişti

Hindistan'da keyfi şekilde baraj boşalttıran yetkiliye para cezası: Telefonunu bulmak için tahliye emri vermişti


Hindistan’da selfie çekerken suya düşürdüğü telefonunu almak için barajın tamamını boşalttıran hükümet yetkilisi, yaklaşık 640 dolar para cezasına çarptırıldı. Chhattisgarh eyaleti Su İşleri, eyaletin Kanker bölgesinde görevli bir gıda müfettişi Rajesh Vishwas’ın düşürdüğü telefonunu almak için yetkili makamdan barajdaki suyu boşaltma iznini almadığı gerekçesiyle 640 dolar para cezasına çarptırıldığını duyurdu. Açıklamada, Vishwas’ın telefonunu almak için yaklaşık 4,1 milyon litre suyu boşalttığı aktarıldı.

Vishwas olaydan sonra açığa alınmıştı. Kanker bölgesi yöneticisi Priyanka Shukla açıklamasında, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Baraja düşen 1200 dolar değerindeki telefonunun bulunması için önce bölgedeki dalgıçlara başvuran Vishwas, çabaların sonuçsuz kalması üzerine, ücretini ödediği dizel yakıtlı su pompasını devreye sokarak barajın tamamını yakındaki bir kanala boşattırmıştı.

Olayın ardından görevi kötüye kullanmaktan hakkında soruşturma açılan Vishwas, telefonunda hassas hükümet belgeleri olduğunu ileri sürmüştü. Vishwas, suyu boşaltmak için bir baraj yetkilisinden “sözlü izin” aldığını; yetkilinin, pompalanan suyun civardaki bir sulama kanalına yönlendirilerek çiftçilerin kullanımına sunulacağını söylediğini iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version