Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Herkes şikayetçiyse niye bu kadın orada; aynen Kerem Kınık gibi

Herkes şikayetçiyse niye bu kadın orada; aynen Kerem Kınık gibi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, göreve geldiğinden beri tartışmaların odağında olan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta’nın görevi bırakması gerektiğini savunarak, “Herkes şikayetçiyse niye bu kadın orada; aynen Kerem Kınık gibi”  ifadelerini kullandı.

Altaylı, Bloomberg HT’de yayımlanan Spor Saati Programı’nda futbol gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Altaylı, Lale Orta’nın Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı’nı eleştirirken, “Futbolla daha önce hiçbir münasebeti olmayan, 40 yıldır 50 yıldır nerdeyse futbolun içinde olamama rağmen ya da sporun içinde olamama rağmen hiç tanımadığım futbol camiasında görmediğim birisi, Futbol Federasyonu Başkanı oluyor ani bir hevesle ve bununla ilgili benim daha önce söylediklerimde ortada” dedi.

Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

“Yani kötü bir insandır mahzen, yani siz bu insanı güvenilmez olduğu için belli bir grupla ilişkide olduğunu düşünerek işte Türk Havaalanı Yönetim Kurulu üyeliğinden, TİM Başkanlığı’ndan falan filan alıyorsunuz, istifa ettiriyorsunuz, uzaklaştırıyorsunuz sonra bunu federasyona veriyorsunuz. Sonra arkasından son derece şaibeli bir kadını Lale Orta’yı üstelikte liyakat denilen prensibe Türkiye’de uyulmadığını hep biliyoruz ama artık bu kadar kör gözüm parmağına da olmaz. Bu hanımefendi ne hakemliği yapmış, ne Süper Lig’de maç yönetmiş, ne 1. Lig’de dandik bir tane maçta hakemlik yapmış, yan hakemlik yapmış fakat bir kaç kere o da pozitif ayrımcılıktan ötürü yapılmış. Sonra ortalıktan kaybolmuş görememişiz sonra birdenbire cikletten çıkar gibi zart diye çıkmış. Bein Sports’ta hadi dedik herhalde kadın kontenjanından koymuşlar, biz de kadıncağız olsun diye izliyoruz. Bein Sports’ta yaptığı yorumlar bile saçma sapan ve ilkel, hatta program arkadaşlarının tebessüm ettiği yorumlar. Aaa, küt Merkez Hakem Kurulu Başkanı yani şöyle söyleyeyim mesela eski bir hakimi yapsaydı en azından mesleki deneyiminden ötürü yaptılar işte adalet madalet falan filan bu kim?” 

“Herkes şikayetçiyse niye bu kadın orada?”

Altaylı, şöyle devam etti:

“Lale Orta’yı şuna benzetiyorum iki kişi var bana göre bu pozisyonda Türkiye’de yani çok vardır da bir tanesi Kızılay Başkanı Kerem Kınık diğeri Lale Orta. Yani bunlar bu işi yüzleri kızarmadan korumayı bir marifet zannediyorlar. Erman Toroğlu’nun söyledikleri ve yalanlanmayan ve itiraz edilemeyen söyledikleri normal bir ülkede biraz edebin olduğu bir ülkede, bir katre adaletin olduğu bir ülkede, bir katre utanma duygusunun olduğu bir toplulukta kıyamet koparır bizde herkes yatıyor. Ya Lale Orta, istifa et git kardeşim, istifa et git ama kim bilir, ne dolaplar ne dümenler arkada ne sözler neler oluyor? Fenerbahçe’de bunlardan şikayetçi değil mi? Beşiktaş’ta bunlardan şikayetçi… Herkes şikayetçiyse niye bu kadın orada? Herkes bu hanımefendinin güvensiz olduğunu açık açık söylerken niye orada? Aynen Kerem Kınık gibi. Bakan çıkıyor olmaz diyor, Ak Parti yetkilisi çıkıyor olmaz diyor, Cumhurbaşkanı Yardımcısı çıkıyor olmaz diyor, herkes ayıptır canım falan diyor Kerem Kınık orada. Lale Orta’da aynı durum Lale Orta orada. Türkiye’deki yüz meselesinin somutlaşmış iki örneğidir bunlar.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version