Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’den Erzurum ve Mersin açıklaması: Saldırıların siyasi sorumlusu iktidar ortakları ve sözcüleridir

HDP'den Erzurum ve Mersin açıklaması: Saldırıların siyasi sorumlusu iktidar ortakları ve sözcüleridir


Artı Gerçek – Halkların Demokratik Partisi (HDP), bugün Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti), Tarsus ilçesinde seçim çalışması yürüten anons aracına yapılan saldırılara ilişkin açıklama yaptı. HDP’nin resmi hesabından yapılan açıklamada, “provokatif ve planlı saldırıların siyasi sorumlusu, toplumu kutuplaştıran, nefret söylemine varan bir dil kullanan iktidar ortakları ve sözcüleridir” ifadeleri kullanıldı.

Partinin açıklamasında, “Kaybetme korkusunun yarattığı hırçınlıkla seçim güvenliğini yok eden bu iktidar anlayışına karşı halklarımız sağduyulu, olgun ve özgüvenli mücadelelerini sürdürmekten vazgeçmeyecektir” denildi.

AKDENİZ: SİYASAL SORUMLULUK MUHALEFETE MERMİ DAHİL HER TÜRLÜ TEHDİDİ YAPAN CUMHUR İTTİFAKI’NA AİTTİR

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz yaşanan saldırı hakkında sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Akdeniz saldırının siyasi sorumlusunun Cumhur İttifakı olduğunun altını çizerken “Tek adam düzeni mutlaka sona ermeli” dedi.

Akdeniz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na ve mitinge yönelik saldırıyı kınıyoruz. Bu planlı bir provokasyondur. Siyasal sorumluluk muhalefete mermi dahil her türlü tehdidi yapan Cumhur İttifakı’na aittir. Tek adam düzeni mutlaka sona ermeli.”

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version