Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatay’da sistematik ‘oy çalındı’ iddiası: CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı, ‘tuhaflıkları’ anlattı

Hatay'da sistematik ‘oy çalındı’ iddiası: CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı, 'tuhaflıkları' anlattı


Artı Gerçek – 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ardından pek çok sandıktan iktidar lehine usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialar devam ederken, 6 Şubat depremlerinde en çok can kaybının yaşandığı Hatay’da göç eden depremzedeler üzerinden ‘hile yapıldığı’ ileri sürüldü. CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı ve Hatay Barosu Avukatı Erhan Biner, “Hatay halkının büyük bir kısmı dışarıdayken seçimde bu kadar yüksek katılım olması bize garip geliyor. Bu kadar insan nereden geldi? Gelmeyenlerin yerine oy kullandırıldığını düşünüyorum” dedi.

Gerçek Gündem’den Melisa Gülbaş’a konuşan avukat Biner, Hatay’da usulsüzlük yapıldığına dair çok fazla iddianın olduğunu anlattı. Hatay halkının çok büyük bir kısmının göç etmesine rağmen bu kadar yüksek katılım olmasını sorgulayan Biner, “Şuna hayret ediyorum. Hatay halkının büyük bir kısmı dışarıdayken seçimde bu kadar yüksek katılım olması bize garip geliyor. Bu kadar insan nereden geldi? Gelmeyenlerin yerine oy kullandırıldığını düşünüyorum. Usulsüzlükler yapıldığını düşünüyorum” diye konuştu.

‘ÇOĞU YERE MÜŞAHİT KOYAMADIK’

Çoğu sandığa müşahit koyamadıklarını belirten Biner, Hatay’da olmayanların, göç edenlerin veya ölülerin yerine oy kullandırılıp imza atılmış olabileceğini ileri sürdü: “Antakya merkezde ne kadar büyük bir yıkım olduğunu gördünüz. Samandağ ve Arsuz’daki yıkımı da gördünüz ama Reyhanlı’da, Altınözü’nde hiçbir şey yok. Yıkım olmayan ilçelerin hepsi AKP’li, hepsi tulum çıkarıyor burada. Diğer partiler sandıkları tutamadılar.”

‘TKP’NİN OYLARI TKH’YE YAZILMIŞTI’

Biner, Antakya ile Defne ilçelerinde sandıkların bir kısmına Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP), bir kısmına da AKP’nin itiraz ettiğini anlatarak şöyle dedi: “TKP ile birlikte Türkiye Komünist Hareketi (TKH) de listedeydi. TKP’ye yazılması gereken oylar TKH’ye yazılmıştı. Bununla ilgili itirazlar yapıldı ve sandıklar yeniden sayıldı. Geri kalan itirazlar da AKP’nin yaptığı itirazlardı. Çünkü AKP gece saat 12-1’e kadar 5 vekildeydi, CHP ise 3 vekildeydi. İYİ Parti, TİP ve MHP de birer vekil almıştı.”

‘AKP İTİRAZ ETTİ AMA USULSÜZLÜK TESPİT EDİLMEDİ’

AKP’nin beş vekilinden birinin CHP’ye geçtikten sonra bu duruma AKP’nin sürekli itiraz ettiğini söyleyen Biner, sandıkların yeniden sayıldığının ancak herhangi bir usulsüzlük tespit edilmediğini ifade etti.

‘MÜŞAHİT VE AVUKAT SAYISINI ARTIRACAĞIZ’

İkinci tura kadar müşahit ve avukat sayılarını artıracaklarını söyleyen Biner, Reyhanlı, Yayladağı ve Kırıkhan gibi AKP’nin güçlü olduğu yerler için diğer CHP teşkilatlarından veya vatandaşlardan destek almaları gerektiğine dikkat çekti:

“Bu iş sandıkları tutmakla halledilir. Hatay için, Gaziantep, Adana ve Mersin’den CHP teşkilatlarından veya vatandaşlardan destek almamız gerek. O kişiler saat 8-9 gibi oy kullanıp sandıkların başına gelirlerse sıkıntılı okul, ilçe ve sandıkları tutabilirler. Hatay’da AKP’nin güçlü olduğu yerlere gelip CHP adına müşahitlik yapsalar, bize bu bile yeter.” (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version