Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Lütfi Savaş: Hatay’a seçmen taşınmasına engel olunuyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Lütfi Savaş: Hatay’a seçmen taşınmasına engel olunuyor


Artı Gerçek – Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da oy kullanmak isteyen depremzedelerin ulaşımlarına engel olunduğunu açıkladı. Savaş, AKP’nin KKTC’deki seçmenini sivil yolcuya kapalı özel liman olan İskenderun’daki Limak Limanı’na getirilmesine izin verildiğini belirtti.

Haftalarca uğraşarak tüm yasal izinlerin alındığını belirten Savaş, “KKTC Ulaştırma Bakanlığı ile Girne Liman Müdürlüğü seferlerimizin iptal edildiğini bildirdi” dedi. Savaş, sorunun çözülmesi için bir heyeti KKTC’ye gönderdiğini, kendisinin de KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı telefonla aradığını ancak kendisine cevap bile verilmediğini bildirdi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’e konuşan Savaş, Vatandaşların ulaşım ihtiyacını karşılamak ve seçimlerde oy kullanmalarını sağlamak için seferleri Mersin Taşucu limanına kaydırmayı planladıklarını ve bunun için haftalarca uğraşıp tüm yasal izinleri aldıklarını belirten Savaş, “Ancak gemimizi Girne’ye gönderip Taşucu’na ilk seferi yaptıktan hemen sonra KKTC Ulaştırma Bakanlığı ile Girne Liman Müdürlüğü seferlerimizin iptal edildiğini bildirdi” dedi.

Kendi seferlerine izin verilmeyince Akgünler adlı şirketten çok sayıda bilet satın alıp Hataylıları getirmeye çalıştıklarını anlatan Savaş, “Bizim Hataylı vatandaşlarımızı getirmemize izin verilmezken özel ticari bir şirketin AKP’nin KKTC’deki taraftarlarını sivil yolcuya kapalı özel liman olan İskenderun’daki Limak Limanı’na getirmesine izin verildi. Üstelik yasal seferi ve yolcu indirme salonu bile olmayan limanda pasaport kontrolü dışarıda yapıldı, hiçbir uluslararası kurala uyulmadı” ifadelerini kullandı. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version