Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hamdi Ulukaya, ABD-Türkiye İş Konseyi yeni başkanı oldu

Hamdi Ulukaya, ABD-Türkiye İş Konseyi yeni başkanı oldu


ABD Ticaret Odası’na bağlı ABD-Türkiye İş Konseyi’nin yeni başkanı, Chobani’nin Kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya olacak.

Sputnik’te yer alan habere göre; ABD Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, Ulukaya’nın, ABD-Türkiye İş Konseyi’nin yeni başkanı olarak görev yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamdi Ulukaya; iş konseyinin; Türkiye ve ABD halklarını bir araya getirmenin, bağlantılar kurmanın ve iki ülke için müreffeh bir ilişki geliştirmenin güçlü ve etkili bir yolu olarak hizmet ettiğini vurguladı.

HAMDİ ULUKAYA KİMDİR?

Erzincan doğumlu Kürt girişimci ve iş insanı Hamdi Ulukaya, Amerika’da en çok satılan süzme yoğurt markası Chobani’nin kurucu sahibi, yönetim kurulu başkanı ve CEO’sudur.

2002’de babasının tavsiyesiyle küçük bir beyaz peynir fabrikası kurdu. Fakat asıl başarısını, 2005 yılında, New York eyaletinin kuzeyinde, kapatılmış olan büyük bir yoğurt fabrikasını satın alarak girdiği riskle birlikte geldi. Yoğurt işinde tecrübesi olmamasına rağmen bir imparatorluk haline getirdiği Chobani, beş yıldan kısa sürede yıllık satışlarını sıfırdan 1 milyar doların üzerine çıkararak 2011’de ABD’nin lider yoğurt markası oldu. ABD’de Yunan usulü olarak bilinen süzme yoğurdun rağbet görmesi sayesinde Yunan yoğurdunun ABD pazarındaki payı 2007’deki % 1 seviyesinden 2013’te % 50’nin üzerine çıktı. Uluslararası denetim ve danışmanlık firması Ernst & Young tarafından 2013’te “Dünyada Yılın Girişimcisi” ilan edilen Ulukaya, sahibi olduğu yoğurt imparatorluğunun başarısı ile milyarder oldu. Forbes’e göre serveti 2014 yılı itibarıyla 1,92 milyar dolardır. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version