Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Halk buluşması öncesi kitlesel yürüyüş: Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür


İSTANBUL – Yeşil Sol Parti, Bağcılar’da gerçekleştirdiği buluşma öncesi kitlesel yürüyüş gerçekleştirildi. Kitle meydana“Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür” pankartıyla giriş yaptı

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul İl Örgütü’nün, Bağcılar Meydanı’nda gerçekleştirdiği halk buluşması öncesi kitlesel yürüyüş gerçekleştirildi.Halkların Demokratik Partisi  (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekilli adayı Sırrı Süreyya Önder’in katılımıyla gerçekleştirilen buluşmaya, kitle Demirkapı, Fatih, Kemalpaşa ve Fevzipaşa mahallerinden gerçekleştirdikleri yürüyüşle katıldı.

 

“Jin jiyan azadi”. “Biji Serok Apo” sloganları eşliğinde yürüyen kitle, “Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür” pankartı ile geçtiğimiz günlerde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) editörü gazeteci Abdurrahman Gök’ün tutuklama kararı sonrasında sarf ettiği “Hiç merak etmeyin faşizm yenilecek” sözünün yer aldığı pankartı taşıdı. 

 

Büyük bir coşkuyla alana giren kitle, daha sonra çalınan müzikler eşliğinde halaya durdu. Kadınlar, yeşil, sarı ve kırmızı renkli elbiseleri ve flamalarıyla renkli görüntüler oluşturdu. Buluşma öncesi alan doldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version