Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hakan Atilla: Pasaportu Soylu iptal ettirdiyse bile tepeden talimat gelmiştir

Hakan Atilla: Pasaportu Soylu iptal ettirdiyse bile tepeden talimat gelmiştir


Artı Gerçek – İran’a yönelik yaptırımların delinmesiyle ilgili ABD’de yargılanıp 28 ay tutuklu kaldıktan sonra Türkiye’ye dönen, dün de eşi ve oğlu ile Kıbrıs’a uçmak için gittiği İstanbul Havalimanı’nda pasaportunun iptal edildiğini ve yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini öğrenen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, bu kararın sebebini hâlâ bilmediğini söyledi.

Atilla, “Sizce pasaport tahdidini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mu koydurdu?” sorusuna, “Hayır. Onun benimle, borsayla ilgisi yok. O koydurduysa dahi tepeden talimat gelmiştir” yanıtını verdi. Halk TV’ye konuşan Hakan Atilla, “İdari bir karar var ortada. Bu kararı kim vermiş, nasıl verilmiş, bilmiyorum. Ben de öğrenmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı. Atilla, Soylu iddiaları için “Hiç alakası yok. Soylu ne beni tanır, ne Borsa ile uğraşır. Bir tanışıklığımız dahi yoktur. Böyle bir olay daha önce de başımıza gelmişti. O zaman da Süleyman Soylu’nun bilgisi yoktu. Soylu’nun bilgisi varsa bu talimat tepeden gelmiştir” dedi.

‘BERAT ALBAYRAK İLE BİR YAKINLIĞIM YOKTUR’

ABD’de tutukluluğunun sona ermesi üzerine 24 Temmuz 2019’da Türkiye’ye dönen Atilla’yı havalimanında ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı ve dönemin Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak karşılamıştı. Atilla, “Havalimanında sizi Berat Albayrak karşılamıştı. Ancak bugün yurtdışına dahi çıkamıyorsunuz. Bu durumu nasıl karşılıyorsunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Benim Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü koltuğuna oturma gibi bir talebim devletten asla olmadı. Koltuk boşalmıştı. Boşalan kişinin yerine atandım. Bu görevi ben istemedim. Bugün olanlar ise ortada.”

Eski Halkbank genel müdür yardımcısı, “Ayrıca benim Berat Albayrak ile bir yakınlığım yoktur. O nedenle Soylu ile Albayrak arasında gerilim var bu nedenle bu böyle bir karar verildi demek doğru olmaz” ifadelerini kullandı. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version