Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Haaretz: Seçimler Erdoğan karşıtı muhalefet için acımasız bir gerileme

Haaretz: Seçimler Erdoğan karşıtı muhalefet için acımasız bir gerileme


İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz 14 Mayıs seçimlerinin henüz kesinleşmeyen sonucunu “Seçimler Erdoğan karşıtı muhalefet için acımasız bir gerileme” başlığıyla haberleştirdi.

Simon Walman imzalı haberde “Türkiye’nin giderek otoriterleşen lideri için, ilk turu doğrudan kazanamamak, iki hafta sonra yapılacak ikinci turda çabalarını iki katına çıkararak ortadan kaldırmaya istekli olacağı bir aşağılama. Alışılmadık şekilde birleşik muhalefet için umutlar yüksek, ancak şans belirsiz” yorumu yapıldı.

‘HEYECAN UĞULTUSU HAYAL KIRIKLIĞI YARATACAK ŞEKİLDE SONA ERDİ’

Haberde “Son günlerde ve haftalarda Türkiye’yi etkisi altına alan heyecan uğultusu, hayal kırıklığı yaratacak şekilde sona erdi. Neredeyse tüm oylar sayıldığında, ne görevdeki cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne de muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığını kesinleştirmek için gereken halk oylarının yüzde 50’sini alamadı. Bu arada Erdoğan’ın iktidardaki partisi AKP ve Cumhur İttifakı da parlamentodaki hakimiyetini korumaya kararlı görünüyor” ifadelerine yer verildi.

‘ERDOĞAN’I YENMEK İÇİN İKİNCİ BİR ŞANSA SAHİP OLACAKLAR’

“Bu seçimler son yılların en önemli seçimleriydi.” denilen haberde “Muhalefetin, Türkiye’yi 21 yıldır yöneten AKP’yi ve onun hırçın lideri Erdoğan’ı yenmek için gerçek bir fırsatı vardı. İki hafta içinde, cumhurbaşkanlığı yarışı yeniden yapıldığında muhalefet Erdoğan’ı yenmek için ikinci bir şansa sahip olacak” ifadesi kullanıldı.

‘ERDOĞAN EN SERT RAKİBİNİ ŞİMDİLİK SAVUŞTURDU’

Ne Erdoğan’ın ne de Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı yarışında yüzde 50 oranını geçemediği belirtilerek “Erdoğan, şimdiye kadarki en sert rakibini şimdilik savuşturdu” yorumu yapılan haberde seçimde yüzde 5,2 oranında oy alan aşırı milliyetçi cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın destekçilerinin çoğunluğunun oylarını ikinci turda Erdoğan’a çevirme olasılığının daha yüksek olduğuna da işaret edildi.

Haaretz’in haberi şu ifadelerle sona erdi: “Alışılmadık şekilde birleşik bir muhalefetin yüksek umutlarına rağmen, Erdoğan şimdilik en sert rakibini başka bir gün daha savaşmak üzere savuşturdu, AKP ise yeni bir hükümet kurmaya hazır görünüyor. Türkiye’nin giderek otoriterleşen lideri için, ilk turu doğrudan kazanamamak, iki hafta içinde iki kat daha büyük bir çabayla ortadan kaldırmak isteyeceği bir aşağılama. Pazar günkü seçim Türkiye muhalefeti, Türkiye demokrasisi ve değişim umudu için zafer şansını en azından şimdilik uzakta bırakan acımasız bir gerileme.” (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version