Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Guyana’da okul yurdunda yangın: En az 20 çocuk öldü, yedi yaralı

Guyana'da okul yurdunda yangın: En az 20 çocuk öldü, yedi yaralı


– Karayipler ülkesi Guyana’nın merkezindeki maden kasabası Mahdia’daki bir ortaokulun yurdunda dün gece çıkan yangında en az 20 çocuk öldü. Hükümet, yaralanan yedi öğrencinin ise başkent Georgetown’a nakledilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Kötü hava koşulları nedeniyle itfaiye ekiplerinin yangını söndürmekte zorlandığı belirtildi.

Yangının sebebine ilişkin henüz net bir bilgi yok. Ancak, yerel halk dün gece yarısı başlayan yangından hemen önce okulun trafosunda sorun yaşandığını aktardı.

BAŞBAKAN VE İÇİŞLERİ BAKANI BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Guyana Devlet Başkanı İrfaan Ali, “Bu büyük bir felaket. Korkunç, acı verici” dedi. Guyana Kamu Bakanlığı ise “Mahdia’daki okul yurdunda çıkan yangınla ilgili bölgedeki yetkililerle düzenli bilgi alışverişinin sürdüğünü ve tam kapsamlı tıbbi destek ve tahliye için çabaların sürdüğünü” açıkladı.

Başbakan Mark Phillips ve İçişleri Bakanı Robeson Benn’in de aralarında bulunduğu kabine heyetinin olay mahalini incelemek üzere bölgeye doğru yola çıktığı belirtildi. Hükümetten yapılan açıklamada, “Bölgedeki sağlık görevlilerini ek tıbbi malzeme ve acil yardım teknisyenleriyle desteklenmesi için beş uçağın Mahdia’ya havalandığı” açıklandı.

BÖLGEDE 12 YIL ÖNCE ÇIKAN YANGININ ARDINDAN İTFAİYE İSTASYONU KURULMUŞTU

2010’da Mahdia’da çok sayıda işletmeyi yok eden yıkıcı bir yangının ardından hükümet bölgede bir itfaiye istasyonu kurmuştu. Ancak, yerel halk kırsal alanda bulunan birçok bölgenin zorlu arazi koşulları nedeniyle yangın riskine açık olduğunu dile getirdi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version