Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gürültü yaptığı için uyarmışlardı: Biri çocuk beş komşusunu öldüren zanlı çamaşır dolabında yakalandı

Gürültü yaptığı için uyarmışlardı: Biri çocuk beş komşusunu öldüren zanlı çamaşır dolabında yakalandı


– ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Cleveland kentinde cuma günü biri çocuk beş komşusunu hücum tüfeğiyle öldürdükten sonra kaçan Francisco Oropeza, Houston’ın kuzeyindeki bir evde çamaşır dolabında saklanırken yakalandı. Polis, Oropeza’nın yakalandığı evin kime ait olduğunu açıklamadı ancak New York Times, tapu kayıtlarında evin şüphelinin bir akrabasına ait göründüğünü yazdı. Yetkililer, Oropeza’nın yakalandığı sırada evde bulunanların da sorgulandığını aktardı.

DÖRT KEZ SINIR DIŞI EDİLMİŞ

ABD Göçmenlik Bürosu yetkilileri, beş ayrı cinayetten yargılanacak Oropeza’nın 2009 ile 2016 yılları arasında dört kez sınır dışı edildiğini açıkladı. 38 yaşındaki Meksikalı bir ABD vatandaşı olan Oropesa’nın, yakalanmasına yardım edecek bilgi sağlayanlara 80 bin dolar ( Yaklaşık 160 bin Türk Lirası) ödül vadediliyordu. Aramalar kapsamında Meksika sınırına kadar olan bir bölgede çalışma yürüten polis ekipleri, insansız hava araçları ve köpekler kullandı.

HONDURAS BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖLENLERİN KİMLİKLERİNİ AÇIKLADI

Yetkililer konuya ilişkin düzenledikleri bir basın toplantısında, “Salı akşamı FBI’ın ihbar hattına gelen bir telefonun ardından harekete geçildiğini ve zanlının bir saat sonra yakalandığını” söyledi. Polis ölenlerin hepsinin Honduraslı olduğunu açıkladı. ABD’nin Honduras Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre ölenlerin isimleri şöyle: Sonia Guzman (28), Diana Velasquez (21), Obdulia Molina (31), Jonathan Caceres (18) ve Daniel Enrique Lazo (8).

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta cuma günü, evinin arka bahçesinde atış talimi yapan Francisco Oropeza komşuları gürültü yapmaması için uyarınca AR-15 tipi hücum tüfeğiyle komşularına saldırmıştı. Saldırıda, biri sekiz yaşında çocuk olmak üzere toplam beş kişi ölmüş, üç kişi de yaralanmıştı.

San Jacinto şerifi Greg Capers, saldırıya uğrayan aile üyelerinin arka bahçesinde atış talimi yapan Oropeza’yı uyararak evdeki çocuğun uyumaya çalıştığını söylemesinin ardından ‘burası benim mülküm’ diye bağırdığını aktarmıştı. Caspers, 38 yaşındaki Teksaslı’nın kamera görüntülerinde komşularının evine ön kapıdan girerken elinde tüfekle görüldüğünü söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version