Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gözler Muharrem İnce’de: “Tamam mı Devam mı?”


2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, cumhurbaşkanlığı seçimlerine dört gün kala adaylıktan çekilmeyi düşündüğü iddia ediliyor.

VOA Türkçe’nin edindiği bilgilere göre, 14 Mayıs Seçimleri’nde dört cumhurbaşkanı adayından biri olan Muharrem İnce, Parti Meclisi toplantısı sonrası bugün 14.00’te parti genel merkezinde düzenleyeceği toplantıda kararını açıklayacak.

Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin de Muharrem İnce’nin kurmayları ile yaptığı toplantıda 11 kişiden 8’inin “ikinci tura kalamayacağız, çekilelim” görüşünü dile getirdiğini duyurdu.

Ancak Memleket Partisi Parti Sözcüsü ve Ankara birinci bölge birinci sıra milletvekili adayı İpek Özkal, “Sahi; yapılan bunca algı operasyonundan sonra hala ‘çekilecekler’ söylentilerine inanan var mı? Pes…” diyerek İnce’nin yoluna devam edeceğini söyledi.

100 bin imza toplayarak seçimlerde aday olmayı başaran Muharrem İnce, dün İzmir ve Manisa programlarını iptal etmiş, VOA Türkçe’ye bilgi veren danışmanı, İnce’nin rahatsızlandığı için Ankara’da dinlendiğini söylemişti.

İnce: “Olmayan bir kaset değerlendirmesi yapmak kumpasçılara hizmettir”

Son günlerde sosyal medyada Memleket Partisi Genel Başkanı’nın özel hayatına ilişkin bir kasetin olduğu ve bunun seçimden önce yayınlanacağı iddiası gündeme getiriliyordu.

Bu iddialara yanıt veren Muharrem İnce, “Ortada gerçek bir dekont yokken, gerçek bir kaset yokken, gerçek bir jeep yokken; bunları varmış gibi göstermek alçaklıktır, şerefsizliktir. Olmayan bir kaset ile ilgili ‘özel hayatın gizliliği’ veya ‘ister gerçek olsun, ister sahte’ değerlendirmesi yapmak kumpasçılara hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan İnce’ye çağrı: “Halil İbrahim soframız ona hep açıktır”

Seçim adaylıkları resmileşmeden hemen önce Muharrem İnce’yi partisinin genel merkezinde ziyaret eden ve Memleket Partisi lideri tarafından “hoş geldiniz ve güle güle” sözleriyle uğurlanan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 2018 yılında Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği İnce’ye geçmiş olsun dileğinde bulunurken kaset iddialarını gündeme getirenleri “operasyoncu” sözleriyle suçladı.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuşan Kılıçdaroğlu, “Bugün rahatsızlığını duyduğum andan itibaren kendisine ulaşmaya çalışıyordum ancak ulaşamıyordum, sonunda ulaşabildim. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bunu yapanlar operasyoncudur, şantajcıdır, montajcı pisliklerdir. Bunları siyasetten de toplumdan da söküp atmak gerekir. Çünkü bunlar yabancı istihbaratçıların eline düşmüş zavallı kimselerdir. Buradan net söylemek istiyorum ki Halil İbrahim soframız ona hep açıktır” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce

Çekilme çağrılarını reddeden İnce’nin kamuoyu yoklamalarında oyu düşüyor

Bir ara seçim anketlerinde yüzde 10’u gören Muharrem İnce’nin oyları son üç haftadır düşüş eğilimindeydi. Oylarının bir kısmını Kılıçdaroğlu’na, bir kısmını da Oğan’a kaptıran Memleket Partisi lideri son anketlerde yüzde 2-3 bandında ölçülüyordu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine katılmaması için yapılan çağrıları reddeden Muharrem İnce’ye en son siyasi yelpazenin solunda bulunan Türkiye İşçi Partisi lideri Erkan Baş ve Sol Parti’den de “çekilin, adaylığınız Erdoğan’a yarıyor” mesajları gelmişti.

Birçok parti üyesi ve milletvekili adayının Memleket Partisi’nden istifa etmesine rağmen İnce, tüm bu çekilme çağrılarını bugüne kadar hep reddetti.

Exit mobile version