Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gözaltındaki gazetecilerin ifade işlemleri başladı

Gözaltındaki gazetecilerin ifade işlemleri başladı


Artı Gerçek – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma gerekçe gösterilerek 15 ayrı kentte evlere baskın yapılarak gözaltına alınan çok sayıda kişi dün Ankara’ya getirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz, eşi Selma Yılmaz ve Yılmaz’ın kardeşi Filiz Yılmaz ile Cahit Kanbay, Hasan Özhan, Cihan Güneş, Ramazan Debe, Erol Balcı, Evin Özbek, Rıdvan Aslan, İsmail Adanmış, Cahit Ablay, Mahmut Doğu, Devran Ak ve Şemsettin Toprak’ın ifade işlemlerinin başladığı belirtildi.

Öte yandan dosyaya getirilen 24 saatlik avukat görüş kısıtlamasının ardından dün avukatlarıyla görüşen gazeteciler Yılmaz ve Müftüoğlu, Ankara’ya otobüsle getirilirken 15 saat boyunca kelepçe ile tutuldukları ve 24 saat boyunca aç bırakıldıklarını söyledi.

Gazeteci Yılmaz, kendisine eşlik eden polis tarafından darp edildiğini, “sohbet” adı altında ajanlık dayatmasına ve hakaretlere maruz kaldığını aktardı. Yılmaz’ın avukatı Şule Recepoğlu, söz konusu duruma ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.(MA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version