Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu’ndan Soylu Hakkında Suç Duyurusu


Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, seçimleri “darbe” olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu. Gergerlioğlu, Soylu’nun seçim sonuçlarını tanımayacağını savundu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesi veren Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, AKP ve MHP’nin Meclis çoğunluğunu kaybetmesi ve rakip cumhurbaşkanı adaylarından birisinin seçilmesini siyasi darbe girişimi olarak gördüğü söyledi. Soylu’nun seçim sonuçlarını tanımayacağını savunan Gergerlioğlu, “İçişleri Bakanı olan şüpheli; Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını, AKP ve MHP’nin ise meclis çoğunluğunu kaybetmesi halinde, Sayın Recep Tayyip Erdoğan dışında seçilecek olan cumhurbaşkanı ve meclis çoğunluğunu elde edecek muhalefet partileri ile ilgili seçim sonuçlarını tanımayacağını açıkça ve net bir şekilde ifade etmiştir” dedi.

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu

Soylu’nun açıklamalarıyla Türk Ceza Kanunun 309/1. Maddesindeki suçun unsurlarının oluştuğunu savunan Gergerlioğlu, suç duyurusu dilekçesinde şu görüşlere yer verdi: “Şüpheli ile ilgili yapılacak soruşturma çerçevesinde TCK m.309/1’deki suçun işlenmediği yönünde kanaate ulaşılması halinde, 14 Mayıs 2023’de TCK m.309’da işlenen/işlenecek suç/suçların, aynı zamanda kamu görevlisi olan şüpheli tarafından TCK m.279 ‘Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi’ suçu yönünden de değerlendirilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda 14.05.2023 günü ülkemizde yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim kararını alan Cumhurbaşkanını siyasi darbe içerisinde gösterdiğinden şüpheli Cumhurbaşkanına hakaret kenar başlıklı TCK m.299/1-2’deki Cumhurbaşkanına Hakaret suçunu da işlemiştir.”

“Soylu’nun ifadeleri kabul edilemez”

Suç duyurusunun ardından adliye önünde bir açıklama yapan Gergerlioğlu, Soylu’yu seçimlere darbe vurmaya çalışmakla suçladı. Soylu’nun ifadelerinin kabul edilemez olduğu dile getiren Gergerlioğlu, “Bu ifadeler oldukça ağır ve 85 milyonun anayasal özgürlüklerine suç işleri bakanı tarafından vurulan bir darbedir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bakın suç işleri bakanı ne demiş? “15 Temmuz fiili darbe girişimiydi, 14 Mayıs 2023 oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir”. Süleyman Soylu 14 Mayıs seçimleri için siyasi darbe diyor. Seçimde vereceğiniz oy için Anayasaya vurulabilecek en ağır darbe olan “siyasi darbe” sözünü kullanarak siyasi darbe diyor. İktidardan düşeceklerini düşündükleri için bunu söylüyorlar” dedi.

Exit mobile version