Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gaziantep’te bilgileri dışında Vatan Partisi sandık görevlisi yapılan yüzlerce seçmen oy kullanamadı


Gaziantep’te yaklaşık bin kişi bilgileri dışında sandık kurulu üyesi olarak kaydedildikleri için kendi sandıklarında oy kullanamadı.

Okullarda bulunan avukatlar eşliğinde konuya ilişkin tutanak tutulurken, seçmenler adliyeye yönlendirildi.

Çoğunluğu Yeşiller Sol Partisi seçmeni oldukları ileri sürülen yaklaşık bin kişi bilgileri dışında Vatan Partisi’ne sandık kurulu üyesi seçildikleri ileri sürülerek oy kullanamadı.

Aralarında yaşlı, okumaya yazma bilmeyen, Türkçe bilmeyen ve tekerlekli sandalyeyle okula gelen seçmenlerin de bulunduğu yüzlerce kişi partililer aracılığıyla adliyeye giderek oy kullanmak için gerekli yasal süreci başlatacaklar.

Konuyla ilgili konuşan HDP Van Milletvekili ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Antep Milletvekili adayı Murat Sarısaç, seçmenlerin Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numaralarına kadar ulaşıldığını ve bunun önemli bir usulsüzlük olduğunu söyledi.

“Suç duyurusunda bulunacağız’’

HDP Genel Merkezi’nde basın açıklaması düzenleyen HDP Seçim Takip Koordinasyon Merkezi Sözcüsü Mehmet Rüştü Tiryaki ise, Gaziantep’te yaşanan usulsüzlükle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Antep’te Yeşil Sol Parti seçmeni olduğunu düşündüğümüz, sayısı 2 bini bulan kişinin Vatan Partisi Sandık Kurulu üyesi olarak yazıldığını öğrendik. Hukukçu arkadaşlarımız harekete geçti. Bu işlemlere imza atan Vatan Partisi’nin yerel yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

Exit mobile version