Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazi Mahallesi’nde Soylu protestosuna gözaltı

Gazi Mahallesi'nde Soylu protestosuna gözaltı


Artı Gerçek – 14 Mayıs seçiminde İçişleri Bakanı görevine devam ederek milletvekili adayı olan ve seçildikten sonra da bakanlığı sürdüren AKP’li Süleyman Soylu, İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan Gazi Mahallesi ziyareti sırasında protestoyla karşılaştı.

Soylu, mahalleden geçişi sırasında demokratik haklarını kullanarak kendisini protesto eden CHP’lilere otobüsünün mikrofonundan, “Nasıl CHP bu, PKK ile kol kola girmişsiniz. Hayırlı günler” diye suçlamada bulundu.

Soylu’nun bu sözleri otobüsün geçiş alanında bulunanların tepkisine neden oldu ve “Yuh” sesleri yükseldi. Polisler Soylu’ya tepki gösterenleri gözaltına almaya başladı.

Soylu’ya gelen tepkiler esnaf ziyaretleri sırasında da devam etti. Uzun süre boyunca “Hak hukuk adalet” sloganları atıldı. Soylu, esnaf ziyaretlerinin ardından mahalleden ayrıldı.

TEKİN: AYIP KALMADI, AKIL DA MI KALMADI?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de sosyal medya hesabından gözaltılara tepki gösterdi.

Tekin, “Bakın açıkça söylüyorum. Bu yol yol değil. İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan bir insan çıkıp koca mahalle halkına PKKlı diyemez” dedi.

Tekin’in paylaşımları şu şekilde:

“Bakın açıkça söylüyorum. Bu yol yol değil. İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan bir insan çıkıp koca mahalle halkına PKKlı diyemez. Pazar yerinde esnafı ziyaret eden bir Belediye Başkanı’na PKKlı diye hakaret edilemez. Ayıp kalmadı, akıl da mı kalmadı? Seçimden sonrası yok mu?

Bu ülkeyi verdikleri oy üzerinden böyle bölmek, böyle ayırmak, bir milletin yarısına PKKlı demek sadece hakaret değil bölücülüktür. Kimse kimseye PKKlı diye iftira atamaz. 28 Mayıs’tan sonra kim kazanırsa kazansın vatandaşa gidecek vergi alacak, millet oğlunu askere gönderecek.” (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version