Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Garo Paylan: Erdoğan 7 gün sonra gidiyor

Garo Paylan: Erdoğan 7 gün sonra gidiyor


KONYA – Yeşil Sol Parti’nin Konya buluşmasında konuşan Garo Paylan, “Buradan size müjdemdir; belki Erdoğan farkında değil ama 7 gün sonra gidiyor. Abbas yolcu. Onu bizler göndereceğiz” dedi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Konya’da kitlesel halk buluşması gerçekleştirdi. HDP Milletvekili Garo Paylan ile Yeşil Sol Parti adaylarının katıldığı buluşmada yurttaşların coşkusu dikkat çekti. Parti bayrakları taşıyan kitle, uzun bir süre halaya durdu. 

 

ŞİMŞEK: KENDİMİZE GÜVENELİM

 

Yeşil Sol Parti Konya milletvekili adayı Mulla Şimşek, ekonomik krize işaret ederek, “Milleti kuru soğana muhtaç ettiler. Buna son vereceğiz” dedi. Şimşek, Konya’dan iki milletvekili çıkarma potansiyellerinin olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Yeter ki kendimize güvenelim. Sandık güvenliği bizim açımızdan çok çok önemlidir” diye kaydetti. 

 

PAYLAN: DİZ ÇÖKMEDİK

 

HDP’li vekil Paylan ise, yaşanan baskılara karşı diz çökmediklerini vurguladı. Paylan, “Ne diz çöktük ne geri adım attık. Bizi yoksullaştıran bu kadın düşmanı, halklar düşmanı zihniyeti bir hafta sonra gönderiyoruz. Yıllardır zulüm ediyorlar. Büyük bir öfke var. Bir hafta sonra sandıklara gideceksiniz, o öfkenizle sandıkları dolduracaksınız, akşam da halaylarda buluşacağız. Onurla, gururla sizinle birlikte oldum. Her yeri dolaşıyorum. Bursa’ya gittim, Bursa vekil çıkarıyor, Aydın’a gittim Aydın vekil çıkarıyor. Antalya’dan iki vekil çıkarıyoruz, Adana’dan 3 vekil, Mersin’den 3 vekil çıkarıyoruz. Hatay’dan vekil çıkarıyoruz, İzmir’den 5 vekil çıkarıyoruz. Her yerde Yeşil Sol Rüzgarı var. Konya eksik kalacak mı? Buradan en az 1 milletvekilini Ankara’ya gönderiyor muyuz?” diye sordu.

 

‘EN AZ 100 VEKİL ÇIKARACAĞIZ’

 

Paylan, “Buradan size müjdemdir; belki Erdoğan farkında değil ama 7 gün sonra gidiyor. Abbas yolcu. Onu bizler göndereceğiz” dedi. Paylan, şöyle devam etti: “Her seçimde ben hep Konya’ya bakıyorum. Konya hep bir eşiğe geliyor orada kalıyor. Her yerde vekil çıkarıyoruz Konya’dan vekil çıkaramamız bizlerin üzüntüsüdür. Konya bizim için çok önemli bir merkezdir. Konya’da 3-4 vekil çıkarma potansiyelimiz varken vekil çıkarmamız kabul edilemez. Şimdi ev ev çalışmaya var mıyız? Önemli bir eşikteyiz kendinize güvenin. Buradan en az bir vekili Ankara’ya göndereceğiz. Yeşil Sol Parti olarak da en az 100 vekil diyoruz. Bu faşizan Cumhur İttifakı diyor ki biz 250 vekil çıkaracağız. Bu ülkeyi yoksullaştırmış perişan etmiş iktidar diyor ki 250 vekil çıkaracağız. Diğer ittifak eksik bir demokrasi vadediyor, onlar da 250 vekil çıkaracağız diyor. Peki bu ülkeyi huzura refaha kavuşturacak tek ittifakı hangisi: Emek ve Özgürlük İttifakı. Emek ve Özgürlük İttifakı’na 60-70 vekil yakışır mı? En az 100 vekil çıkaracağız.”

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version