Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Galatasaray Sivasspor’u da Mauro Icardi ile geçti

Galatasaray Sivasspor’u da Mauro Icardi ile geçti


Artı Gerçek – Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray ve Sivasspor, Nef Stadyumu’nda kozlarını paylaştı.

Galatasay’ın teknik direktörü Okan Buruk karşılaşmaya Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Kazımcan, Torreira, Oliveira, Rashica, Mertens, Kerem ve Icardi 11’ini çıkardı. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise Ali Şaşal, Samba, Caner, Aaron, Alaaddin, Cofie, Robin, Hakan, Gradel, N’jie, Caicedo 11’ini tercih etti.

Galatasaray mücadeleden 2-0 galip ayrılırken goller 13 ve 63’te Mauro Icardi’den geldi. Galatasaray b galibiyet ile puanını 79 yaptı. Sivasspor ise 37 puanda kaldı.

Eksik maçlar tamamlandığında Galatasaray puanını 82 yaparken, Fenerbahçe puanını 77 yapıyor. Süper Lig’in 36. haftasında Galatasaray deplasmanda MKE Ankaragücü’nü yenerse şampiyonluğunu ilan edecek ve 37. hafta oynanacak Fenerbahçe maçına şampiyon olacak çıkacak.

Icardi, Galatasaray formasıyla daha önce 5 gole üst üste imza atan Mario Jardel’i yakaladı ve geçti.

Üst üste 5 gol bulan 2. yabancı Galatasaray oyuncusu olan Icardi, Beşiktaş, İstanbulspor, Başakşehir ve Sivasspor karşısında toplam 6 gol kaydetti.

Maçtan önemli dakikaları şöyle:

87’nci dakikada Berkan’ın pasında kale önünde dönerek vuruşunu yapan Gomis, savunmayı geçemedi.

80’inci dakikada Alaaddin Okumuş, sağdan arka direğe iyi ortaladı. Sacha Boey’den çok kritik bir hamle geldi.

63’üncü daikada Galatasaray Mauro Icardi ile farkı 2’ye çıkardı. Sacha Boey’in ortasında arka direkte topa yükselen Icardi, harika bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

60’ıncı dakikada Galatasaray’ın sağ köşe gönderi yakınlarında kazandığı serbest vuruşu Kerem ortaladı. Sivasspor savunması topu karşıladı.

33’üncü dakikada Kerem’in topuk pasında Icardi karşı karşıya pozisyonda tekrar Kerem’e atmayı düşününce top kaybı geldi.

27’nci dakikada Mertens’in harika pasında Icardi ceza sahası içinde vurmak istedi ama savunmadan çok kritik bir müdahale geldi.

19’uncu dakikada Mauro Icardi’nin pasında sol çaprazdan topla buluşan Kazımcan çok sert vurdu ama top üstten dışarı gitti.

13’üncü dakikada Galatasaray, Mauro Icardi’nin golüyle öne geçti. Kerem’in pasında sağ çaprazdan topla buluşan Icardi, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

7’nci dakikada Kerem’in kullandığı köşe vuruşuna ön direkte Icardi vurdu. Ali Şaşal gole izin vermedi. Sonrasında Nelsson, Ali Şaşal’a faul yaptı.

6’ncı dakikada Kazımcan’ın soldan ceza sahasına çevirdiği topa Mertens vurdu, savunma son anda topu kornere gönderdi.

4’üncü dakikada Mertens’in sol çaprazdan yaptığı sert vuruş yandan az farkla auta gitti. Sonrasında ofsayt bayrağı havaya kalktı.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version