Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ergani halk buluşmasına polis engeli: GBT sorgusu yapıldı ve 18 yaş altında olanlar alana alınmadı

Ergani halk buluşmasına polis engeli: GBT sorgusu yapıldı ve 18 yaş altında olanlar alana alınmadı


DİYARBAKIR – Seçimlere 10 gün gibi bir süre kalırken siyasi partiler halk buluşmalarını arttırdı. Seçim çalışmalarının yapıldığı kentlerden biri de Diyarbakır. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde halk buluşması gerçekleştirmek istedi. Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adaylarının katılacağı etkinliğin adresi ise ilçe otogar alanıydı.

HALK BULUŞMASINDA GBT SORGUSU

Milletvekili adaylarının katılacağı etkinlik için sabah erken saatlerine halk bölgede toplanmaya başladı. Ancak alanda yoğun polisin önlemleri de vardı. Diğer siyasi parti buluşmalarında görülmeyen uygulamalar Yeşil Sol Parti için uygulandı. Bölgeye çok sayıda TOMA, zırhlı araç ve çevik kuvvet polisleri konuşlandırıldı. Buluşmanın yapılacağı alanı bariyerlerle kapan polis, alana gelmek isteyenleri Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirdi. 18 yaşından küçüklerin alana girişine izin vermedi.

PARTİLİLER OTURMA EYLEMİ YAPTI

Etkinliğe katılmak için alana olan Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili adayları Berdan Öztürk, Halide Türkoğlu, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya’nın da aralarında bulunduğu grup polisin bu uygulamasına tepki gösterdi. Kontrol noktasının dışında bırakılanlar için buluşmayı iptal eden milletvekili adayları, Ergani merkezde bulunan seçim bürosuna doğru yürümek istedi. Ancak polis yürüyüşü de engelledi. Polisin bu tutumuna tepki gösteren partililer Diyarbakır-Ergani yolunda oturma eylemi yaptı.

“SİZİ SANDIKLARA GÖMECEĞİZ”

Bu duruma tepki gösteren Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Berdan Öztürk, Ergani’ye halkla bir araya gelmek için geldiklerini söyledi. Halk buluşmasında seçimi, seçimin önemini anlatmayı planladıklarını söyleyen Öztürk, tepkisini şu sözlere dile getirdi:

“Ergani’de halkımızla bir araya gelecektik. Ama bu gün Ergani ve miting alanı işgal altında. AKP ve MHP’nin polisleri tarafından işgal edilmiştir. Biz mesajlarımızı her koşul altında vereceğiz. Halkımız kararlı. Ergani’de, Amed’de, Kürdistan’ın tamamında sizi sandığa gömeceğiz. Sisteminize, zihniyetinize mezar olacak sandıklar. Biz buradayız, burada olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version