Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ın Mêrdîn mitingi için tüm semt pazarları kapatıldı


MÊRDÎN – AKP’li Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ın Mêrdîn’de düzenleyeceği miting gerekçesiyle kent merkezi ve ilçelerindeki tüm Çarşamba Pazarları kapatıldı. Okul servislerinin çalışmayacağı duyuruldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mêrdîn’de yarın gerçekleştireceği miting öncesi kent genelinde semt pazarları AKP’li belediyeler ve kayyım yönetimindeki belediyelerin talimatı ile kapatıldı. Gün içinde semt pazarlarına gönderilen zabıtalar, Erdoğan’ın mitingi gerekçesi ile semt pazarlarının kurulmayacağını duyurdu. Mitingin Artuklu ilçesinde gerçekleştirilecek olmasına rağmen Artuklu’daki semt pazarı ile birlikte Qoser (Kızıltepe), Mîdyat, Nisêbîn merkez semt pazarlarının yanı sıra kırsal mahallelerde her hafta kurulan semt pazarlarının da kapatıldığı duyuruldu.

‘İNSANLARI UMURSAMIYORLAR’

Pazar esnafı Enver Erdoğan, kararın kendilerine danışılmadan alındığını belirtirken, “AKP miting yapacak diye pazarları kapatıyorlar. Miting Artuklu’da yapılıyor ama Qoser ve Midyad’a kadar tüm pazarları kapatıyorlar. Bu pazarlardan ekmeğini kazanan 400’den fazla aile var. İnsanlar pazara alışverişe gelirse, mitinge gitmez düşüncesiyle bunu yapıyorlar. Ancak buradan ekmeğini kazanan insanları umursamıyorlar” tepkisinde bulundu.

OKUL SERVİSLERİ DE DURDURULDU

Öte yandan Erdoğan’ın mitingi dolayısıyla okul servislerinin de çalışmayacağı öğrenci velilerine bildirildi. Öğrenci velilerine servisçiler tarafından gönderilen mesajda servislerin trafik yoğunluğu nedeniyle yaşanabilecek mağduriyet gerekçesiyle çalışmayacağı belirtildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version