Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: ‘Önce 6’lı masaydı sonra 7’li masa oldu’

Erdoğan: ‘Önce 6’lı masaydı sonra 7’li masa oldu’


Oğulcan ÖZGENÇ


ANKARA-14 Mayıs seçimlerine günler kala AKP’nin Büyük Ankara Mitingi, Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Mitingin gerçekleştirildiği alandaki yurttaşların Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan duydukları rahatsızlık dikkat çekiyor. Ayrıca, Erdoğan ve kurmaylarının kullandığı “Kılıçdaroğlu, HDP ile işbirliği içinde” söylemi, AKP’li seçmenin Erdoğan’dan kopmamasının temel motivasyonu. Ekonomik koşullar ve Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinin siyasal pozisyonları ise tartışılmıyor.

‘İNSAN BARİ ÇOCUĞUNU DÜŞÜNÜR’

İlk olarak beni miting alanına götüren taksiciyle konuşuyorum. Haber yapmak üzere mitinge gittiğimi duyunca seçimlerle ilgili konuşmaya başlıyor. Erdoğan’ın artık bu ülkeye sunacak hiçbir vaadi kalmadığını vurgulayan yurttaş, “Muhalefet ne derse onu söylüyor artık. Mülakatı kaldıracağım diyor. Bu, Kılıçdaroğlu’nun vaadi değil miydi?” AKP’nin HÜDA PAR ile yaptığı ittifaka ise şu cümlelere dikkat çekiyor: “Millet İttifakı’na terörist diyorlar, kendileri Hizbullah destekçileri ile aynı masaya oturdu.”

Miting alanına doğru yaklaşırken CHP’nin seçim bilboardlarına ve etraftaki kalabalığa işaret ederek, “Bak, Kılıçdaroğlu’nun bilboardlarını sprey boyayla karalamışlar. Bu millet de çoluğu çocuğu almış mitingine gidiyor. İnsan bari çocuğunu düşünür” ifadelerini kullanıyor.

Miting alanının çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Kolluk kuvvetleri, mitingi izlemeye gelen yurttaşları giriş kapısına yönlendiriyor. Miting alanına giren yurttaşlar, kalabalığa dahil olmak için birkaç kez daha aramadan geçmek zorunda kalıyor. Mitingi takip etmeye gelen gençler sayıca fazla görünmüyor ama gelenler de alana Rabia işareti yaparak ve “Erdoğan” sloganları atarak giriyor.

‘BU MİLLETİ KILIÇDAROĞLU’NA TESLİM ETMEYECEĞİZ’

Mitingin sunucusu Ankara’nın yeniden AKP’nin kalesi olması gerektiğini vurguluyor ve Mansur Yavaş’ı “kifayetsiz” diyerek hedef alıyor. Az sonra bir yurttaşla bu durumu konuşuyoruz. Kendisine Mansur Yavaş hakkında ne düşündüğünü sorduğumda şöyle yanıt veriyor:

“Ankara için verdiği hangi sözü tuttu bu adam? Bir de ülkücüyüm der bunlar. Ülkücü adamın ne işi var Millet İttifakı’nın içinde?”

O sırada sahnede, Kılıçdaroğlu’nun “Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay merkezi yapacağız” açıklaması ABD ile ilişkilendirilerek hedef alınırken yurttaşlardan birisi “Vay hain vay!” diyerek destek oluyor sunucunun cümlelerine.

İlk konuşmayı AKP İl Başkanı Hakan Han Özcan yapıyor. Özcan’ın Millet İttifakı’nı HDP ile ilişkilendirerek yaptığı “Yedili Masa” tanımı mitingi izleyen yurttaşlardan alkış alıyor. Ankara Milletvekili Adayı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın şu cümleleri de alkış alan ifadeler arasında:

“Yedili, hatta Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle dokuzlu koalisyon ile Türkiye’yi geriletmek, kazanımlarından etmek isteyen yedili maşa var. Terörle kol kola girenler yedili masada. Doğru mu? Bu yedili koalisyonda, LGBT akımlarının peşinden gidenler, inançlarımızı, örfümüzü ayaklar altına alanlar var. Doğru mu?” İnsanlar bu soruya hep bir ağızdan “Doğru” diyor. Oktay’ın konuşmasını ardından konuştuğum bir yurttaş şu cümleleri kuruyor: “AKP herkes için çok iyi işler yaptı. CHP’nin aklıyla yola mı çıkılır? Biz inşallah bu milleti Kılıçdaroğlu’na ve hainlere teslim etmeyeceğiz.”

HDP İLE İŞBİRLİĞİ SÖYLEMİ, AKP’Lİ SEÇMENİN TEMEL MOTİVASYONU

Sahneye çıkan “Yorgun Yıllarım” şarkısıyla beraber çıCkan umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cümlelerine İstanbul, İzmir ve Ankara büyükşehir belediyelerini eleştirerek başlıyor: “CHP dediğimizde akla üç tanım gelir: çöp, çamur, çukur.” Bu ifadeler, Erdoğan’ın miting boyunca en fazla alkış alan cümleleri arasında. Erdoğan, söz konusu belediyelerin hizmet vermediğini söyleyerek “Bunları siyasi mevta yapacağız” diyor.

Kılıçdaroğlu’nun HDP ile gizli işbirliği yaptığı iddiası da Erdoğan’ın konuşmasının satır başlarından: “Önceden almamışlardı sonradan HDP’yi de yanlarına kattılar. Önce 6’lı masaydı sonra 7’li masa oldu, şimdi 9’lu masa oldu. Bay bay Kemal bu da yetmeyecek size. Sen onlarla yürü, bizim yanımızda millet var, cumhur var.” Erdoğan’ın bu ifadeleri kurmasının ardından iki yurttaş “Bay bay Kemal” diyerek gülüşüyorlar. Son olarak; alandan ayrılırken bir baba ile çocuğunun arasındaki konuşmaya kulak misafiri oluyorum. Babası, çocuğa şöyle diyor: “Teröre karşı yanındayız Reis diye bağıracaksın tamam mı oğlum?” Oğlan coşkuyla “Tamam” diyor ve ekliyor “O da bizim yanımızda değil mi?”

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version