Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan Biri Hizbullahçı 4 Hükümlüyü Affetti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 hükümlünün cezasının kaldırılmasına karar verdi. İkisi “kocama”, diğer ikisi ise “sakatlık” gerekçesiyle verilen af kararları Resmi Gazete’de yayınlandı.

Hakkında Cumhurbaşkanlığı affı çıkan kişilerden biri 2000 yılında Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde faili meçhul cinayetler nedeniyle anayasal düzeni bozmaya çalışmak suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan 32 Hizbullahçıdan biri olan Merhmet Emin Alpsoy.

71 yaşındaki Alpsoy’un af gerekçesi “kocama hali” olarak ifade edildi. Alpsoy’un affını Cumhur İttifakı ortağı HÜDAPAR istiyordu.

28 Şubat davası kapsamında tutuklu bulunan 84 yaşındaki emekli Korgeneral Çetin Saner için de af çıktı. Saner, Türkiye Cumhuriyeti İcra Vekilleri Heyetini ıskat veya vazife görmekten cebren men etmekten müebbet hapse mahkum edilmişti. Saner’in cezası da Alpsoy gibi “kocama hali” gerekçesiyle kaldırıldı.

Hakkında af çıkan diğer iki isim ise adam öldürme ve silah kaçakçılığı suçlamalarından 25 yıl hapis cezası alan Nihat İlman ile uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle 12,5 yıl hapse mahkum edilen Sedat Çelik oldu. Bu iki kişinin cezası “sakatlık” gerekçesiyle affedildi.

Exit mobile version